Jaarlijks sterven in ons land een kleine honderd mensen die wachten op een orgaan.
Volledig scherm
Jaarlijks sterven in ons land een kleine honderd mensen die wachten op een orgaan. © thinkstock

Nooit zoveel donoren en toch nooit zoveel wachtenden

Nooit eerder lieten zoveel Belgen zich registreren als orgaandonor, maar tegelijk stonden ook nooit meer Belgen op de wachtlijst voor een orgaantransplantatie. Vooral het aantal mensen dat wacht op een gezonde nier is sterk gestegen. Jaarlijks sterven een kleine honderd mensen die wachten op een orgaan.

 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 2. PREMIUM

  Financiën roept 200.000 Belgen naar kantoor

  Via de bruine enveloppe moest ze uiterlijk op 30 juni binnen zijn, maar morgen is het de laatste dag waarop de belastingaangifte via Tax-on-web kan worden ingediend. Financiën vreest dat tot 200.000 landgenoten dat door gebrek aan een helpende hand van een belastingambtenaar - corona, weet u wel - niet of te laat zullen doen. Zij zullen in het najaar uitzonderlijk - voor een allerlaatste kans - naar het belastingkantoor worden geroepen. Wie vorig aanslagjaar géén hulp vroeg, geniet géén uitstel.