Huwelijken zijn vanaf morgen toegestaan met 50 personen. Maar wat er in augustus mag, is nog niet duidelijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Huwelijken zijn vanaf morgen toegestaan met 50 personen. Maar wat er in augustus mag, is nog niet duidelijk. © Getty Images

Nog steeds overleg over exacte regels voor de zomer: mogelijk 100 mensen op (zittend) trouwfeest in
augustus

De federale en de regionale regeringen overlegden gisteren een hele dag over de onopgeloste vraagstukken die kwamen bovendrijven na de Veiligheidsraad: het aantal gasten op privéfeesten en recepties in augustus, bijvoorbeeld. Allicht komt er een onderscheid tussen 'intieme' gelegenheden, zoals trouwfeesten, en formelere recepties.

2 reacties

 • Claudia Rosseel

  3 jaar geleden
  Fuiven en naar optredens gaan, dat kan je je hele leven lang. Trouwen doe je maar 1 keer in je leven (of om de zoveel jaar) en al zeker niet zo vaak als fuiven. Waarom het dan net de trouwfeesten zijn die de wereld moeten redden...
 • Theo Schuermans

  3 jaar geleden
  Wat maakt het nu uit of we zitten of rechtstaan, de politici zijn goed bezig met ons leven te vergallen. Terwijl zij op hun vergaderingen dicht tegen mekaar zitten.
 1. PREMIUM

  Foto op achtergela­ten gsm breekt inbreker zuur op

  Een twintiger is veroordeeld tot twee jaar cel voor verschillende inbraken en diefstallen. Hij verloor bij één van die pogingen zijn gsm, wat hem uiteindelijk de das om zou doen. In de nacht van 7 op 8 maart wilde de man een woning in Zaventem binnendringen. Hij slaagde erin een rolluik te forceren en het raam in te slaan. Maar door het lawaai dat hij gemaakt had, wekte hij de bewoner. Tijdens z'n vlucht viel zijn gsm uit zijn zak. De gealarmeerde politie vond een foto van de dader op de gsm en stuurde deze meteen door naar alle patrouilles. Met succes, want even later kruiste één van die patrouilles een verdachte man die wel erg leek op de man op de foto. Die probeerde nog te vluchten, maar dat kon niet baten. In zijn rugzak troffen de agenten gsm's, juwelen en laptops aan. Deze konden gelinkt worden aan twee andere inbraken en enkele diefstallen in de Brusselse metro. (WHW)
 2. PREMIUM

  Overval­lers overgieten man met zuur en benzine

  In het Antwerpse Pulderbos (Zandhoven) zijn twee gewonden gevallen bij een home invasion. Drie gemaskerde mannen stormden zondagnacht de woning binnen en bedreigden de bewoner en een vriend. De bewoner werd ook overgoten met zuur en benzine. Na de marteling van anderhalf uur sloegen de daders op de vlucht zonder buit. "Ze kwamen met drie vanuit de velden", getuigt het slachtoffer aan ATV. "Ik kreeg meteen een honkbalknuppel in mijn gezicht en mijn kameraad werd tegen de grond gelegd en geslagen. Ze bonden onze handen vast met spanriemen en bedreigden ons met een pistool tegen het hoofd. Ze zochten geld. Ze dreigden er zelfs mee om onze vingers af te knippen." Het onderzoek is in handen van de gerechtelijke federale politie. Er kon nog niemand gearresteerd worden. (BSB)