De Vlaamse minister-president Jan Jambon.
Volledig scherm
PREMIUM
De Vlaamse minister-president Jan Jambon. © BELGA

Nog geen Trump-toestanden in Vlaanderen, meent professor: “Goed teken dat Jambon onder vuur ligt”

Glijden we af naar Amerikaanse toestanden als de Vlaamse minister-president wegkomt met halve waarheden of hele leugens? Nee, vindt professor politieke communicatie Peter Van Aelst. "Dat Jan Jambon zich hier moet verdedigen, is een goed teken."

52 reacties

 • Ronny Ooijen

  1 jaar geleden
  pascal de bruycker, elk goedgekeurd wetsvoorstel vereist een meerderheid van zetels of stemmen. Tijdens Michel I heeft N(V)-Blabla dus ofwel A. : telkens de medewerking van de 3 coalitiepartners en/of nog meer oppositiepartijen ofwel B. : geen enkel wetsvoorstel ingediend en dus niets gerealiseerd. Dus kies maar pascal, A of B. Papegaaiengedrag is een mooie vorm van naïviteit.
 • Jens van den Broeck

  1 jaar geleden
  Het is helemaal geen leugen?? De gezinsbond heeft bevestigd, Meer dan 87.000 euro(!). Jambon heeft gelijk. En ja, dat is voldoende, want mijn huis kost zelfs minder.
 • pascal de bruycker

  1 jaar geleden
  de waarheid is nog veel erger , enkele naïevelingen begrijpen het nog steeds niet , één daarvan is Guido Bervoets . Nva is al tegengewerkt nog voor ze mond opendoet , door haar coalitiepartners . Rode en blauwe knoeiers hebben tientallen jaren de boel laten verzieken en nu plots zou dat moeten ineens opgelost geraken... , droom niet . Is het wel nog op te lossen ?
 • Dave Janssens

  1 jaar geleden
  Alsof Trump niet onder vuur zou liggen natuurlijk. Er is zelfs een afzettingsprocedure opgestart. Niet zo volgens de professor dan? Maak u geen illusies, er zijn wel degelijk Trumpiaanse tijden aangebroken, of gaat men dingen als oorsprong en DNA van bepaalde partijen of het zonlicht ook ontkennen misschien? Ja, ik denk dat dit de bedoeling moet zijn. Hier kan tegenwoordig alles behalve een beetje normaal doen.
 • Guido Boonen

  1 jaar geleden
  Wist je dat Mr Jambon op het einde van zijn ambtstermijn als Minister-president met zijn bezoldiging zomaar eventjes 48 huizen heeft vergaard. Tel uit de levenslange opbrengsten van de verhuur. Een mooie bonus op zijn pensioen.
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"