Exclusief voor abonnees

Nog geen Trump-toestanden in Vlaanderen, meent professor: “Goed teken dat Jambon onder vuur ligt”

De Vlaamse minister-president Jan Jambon.
BELGA De Vlaamse minister-president Jan Jambon.
Glijden we af naar Amerikaanse toestanden als de Vlaamse minister-president wegkomt met halve waarheden of hele leugens? Nee, vindt professor politieke communicatie Peter Van Aelst. "Dat Jan Jambon zich hier moet verdedigen, is een goed teken."

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

52 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ronny Ooijen

  pascal de bruycker, elk goedgekeurd wetsvoorstel vereist een meerderheid van zetels of stemmen. Tijdens Michel I heeft N(V)-Blabla dus ofwel A. : telkens de medewerking van de 3 coalitiepartners en/of nog meer oppositiepartijen ofwel B. : geen enkel wetsvoorstel ingediend en dus niets gerealiseerd. Dus kies maar pascal, A of B. Papegaaiengedrag is een mooie vorm van naïviteit.

 • Jens van den Broeck

  Het is helemaal geen leugen?? De gezinsbond heeft bevestigd, Meer dan 87.000 euro(!). Jambon heeft gelijk. En ja, dat is voldoende, want mijn huis kost zelfs minder.

 • pascal de bruycker

  de waarheid is nog veel erger , enkele naïevelingen begrijpen het nog steeds niet , één daarvan is Guido Bervoets . Nva is al tegengewerkt nog voor ze mond opendoet , door haar coalitiepartners . Rode en blauwe knoeiers hebben tientallen jaren de boel laten verzieken en nu plots zou dat moeten ineens opgelost geraken... , droom niet . Is het wel nog op te lossen ?

 • Dave Janssens

  Alsof Trump niet onder vuur zou liggen natuurlijk. Er is zelfs een afzettingsprocedure opgestart. Niet zo volgens de professor dan? Maak u geen illusies, er zijn wel degelijk Trumpiaanse tijden aangebroken, of gaat men dingen als oorsprong en DNA van bepaalde partijen of het zonlicht ook ontkennen misschien? Ja, ik denk dat dit de bedoeling moet zijn. Hier kan tegenwoordig alles behalve een beetje normaal doen.

 • Guido Boonen

  Wist je dat Mr Jambon op het einde van zijn ambtstermijn als Minister-president met zijn bezoldiging zomaar eventjes 48 huizen heeft vergaard. Tel uit de levenslange opbrengsten van de verhuur. Een mooie bonus op zijn pensioen.