Wouter Beke (CD&V).
Volledig scherm
Wouter Beke (CD&V). © Photo News

“Nog een lange weg te gaan, maar federale regering kan nog dit jaar"

Zit er enig schot in de federale regeringsvorming? Niet echt, maar gisteren zaten de 7 partijvoorzitters - De Wever en Di Rupo inclusief - voor het eerst sinds lang weer aan één tafel. "Een regering voor het eind van het jaar is nog altijd mogelijk."

37 reacties

 • Josepha Van Vlaanderen

  2 jaar geleden
  Nieuwe verkiezingen om aan deze linkse tsunami te ontsnappen!!
 • Tom Faes

  2 jaar geleden
  Ik vrees dat mijnheer Van Bogaert gelijk heeft . Mocht ik van de P.S. zijn ik deed enkel mee als Bart De Wever eerste minister zou worden. Dat zou voor deze Bart nogal eens schokkend zijn . In plaats van stoken aan de zijlijn zou hij moeten verbinden. Wedden dat De Wever dat niet durft ?
 • DIRK VAN DESSEL

  2 jaar geleden
  Onmogelijk, de definitieve patstelling is al met een verrekijker te zien. Nieuwe verkiezingen, enkel Federaal zullen gelukkig voor ons, noodzakelijk blijken. Welke partij zou daarbij terug flink vooruitgaan, iemand enig idee ? Ikke wel ,maar ik zeg het toch niet want u weet het immers toch ook....
 • Luc Van Bogaert

  2 jaar geleden
  De n-va zal zeker niet in een federale regering stappen, nu ze miljarden tekorten op de begroting achter gelaten hebben. De overige partijen zullen het moeten oplossen door allerminst sympathieke maatregelen te moeten nemen zoals belastingen en verdere besparingen.
 • Fons Casteels

  2 jaar geleden
  Ik deel de mening van Erik Maes. De NVA mag enkel deelnemen aan een federale regering als die fundamentele wijzigingen doet in de richting van confederalisme. Voorbeeld: de gewesten moeten hun eigen belastingen innen, en daarvan hun eigen sociale zekerheid betalen (dus stempelgeld en werkloosheidsvergoeding). De kans dat de PS daarmee instemt, is 0,0000006%. En dus kan de NVA beter passen, en de Belgische federalisten het laten oplossen.
 1. Vrachtwagen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto
  Play

  Vrachtwa­gen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto

 2. Russen staan in badkleding op de latten
  Play

  Russen staan in badkleding op de latten