Noël Slangen voorspelt: "België wordt straks weer onbestuurbaar"

Noël Slangen.
Karel Duerinckx Noël Slangen.
Met de blik van de arend overschouwt Noël Slangen (53) het partijlandschap na de gemeenteraadsverkiezingen. Met de schranderheid van de slang - zie Meynen - trekt hij conclusies. "In Vlaanderen is er van alles gebeurd, maar eigenlijk niets veranderd. Het beeld van Wallonië en Brussel daarentegen is problematisch. Leg daar maar eens een puzzel mee. België stevent weer af op een lange periode van onbestuurbaarheid." Miserie in zicht.

Er was een tijd dat het woord 'communicatiegoeroe' voor hem uitgevonden leek. Vandaag hengelen partijen nog altijd naar zijn mening, maar noem hem vooral geen politiek adviseur meer. "Alstublieft niet. Daar ben ik tien jaar geleden mee gestopt." Nadien waagde Noël Slangen kortstondig zijn kans bij de liberalen. Een hit werd dat niet. "Ik was een slechte politicus", zei hij bij zijn exit. Open Vld-voorzitster Rutten sprak hem niet tegen. Sindsdien velt Slangen zijn oordeel onafhankelijk. Soms hard, nooit giftig.

Verkiezingen zijn een spel met zeven partijen en op het eind wint Bart De Wever. Komt het daar niet op neer?

"Ik ben het maar half met u eens. Burgemeester De Wever heeft de verkiezingen glansrijk gewonnen, maar partijvoorzitter De Wever heeft ze verloren. Met uitzondering van Antwerpen en de rand lijdt N-VA toch vooral verlies, elders in Vlaanderen."

In Antwerpen is N-VA heer en meester, maar in Gent, Brugge en Leuven, de tweede, derde en vierde stad van Vlaanderen, komt de partij er niet aan te pas. Hoe kan dat?

Je hebt 11% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

131 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Erik Desloover

  voorspellen ?? is gewoon de realiteit NU

 • Jan Verstrepen

  Dat soort mannen weten altijd alles achteraf maar weten beter om poen op te rapen.

 • Andres Michiels

  Om dat te weten moet je echt niet op Slangen zijn mening wachten. Geef liever wat mogelijke oplossingen ipv oude koeien uit de gracht te trekken.

 • Karel Kool

  Noel de specialist weet dit nu pas , de gewone man weet dit reeds jaren kan deze specialist ook een oplossing bieden , buiten de splitsing van Belgie is er geen andere oplossing.

 • ETIENNE BOECKX

  Zoekt meneer Slangen weer een dikbetaalde postje ? dat is de man die de notionele aftrek voor de multinationals in het leven riep en daarmee veel gezinnen in de armoede dreef door de belastingen te verhogen om de regeringen hun budget binnen peil te houden !