Exclusief voor abonnees

Noël Slangen overschouwt de politieke week. “Sophie Wilmès is een premier zonder regering: heeft u ook het gevoel dat het land méér is stilgevallen dan anders?”

Noël Slangen.
TONY VAN GALEN Noël Slangen.
Als Ben Crabbé morgen in 'Blokken' vraagt wie premier van België is, weet ik niet of iemand het juiste antwoord zal geven. Sinds gisteren is dat namelijk Sophie Wilmès van de Franstalige liberale MR. Een interimpje, net als haar regering. Binnen enkele weken is het een jaar geleden dat ons land nog een volwaardige regering had. Toen verloor de Zweedse coalitie, met het vertrek van N-VA, haar meerderheid. Heeft u intussen het gevoel dat het land is stilgevallen? We bedoelen dan: méér stilgevallen dan anders?

Je hebt 21% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu


Alle artikels uit de krant

41 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • mieke vanhaute

  wallonië, vlaanderen , brussel .. gaat gewoon niet meer samen, zullen we onder ogen moeten zien, ondertussen zitten we in een impasse die ons verdraait veel geld gaat kosten , en t enige landsdeel dat het goed doet en normaal doet is het duitstalige deeltje .. die lopen misschien niet naast hun schoenen

 • Coen Geurts

  Het land is dan misschien wel stilgevallen, maar het geld uit onze zakken halen kunnen ze n og wel. En dan maar rap verdwijnen naar Europa;

 • Pascal Buytaert

  Graag nieuwe federale verkiezingen aub

 • Peter Buyck

  Straks is er weer een jaar gespendeerd aan 'regeringsvorming'. Nogal arrogant om de Waal en Brusselaar luierriken te noemen want zij hadden al véél langer een deelregering. Ik heb vooral de indruk dat N-VA, Vlaams Belang stemmers aan zichzelf denken bij voorspoed en niet bij tegenspoed. Precies of de werkende Vlaming nooit langdurig ziek zal worden of werkloos... Ja en volgens hen... wat is het nut van de vakbond bij bedrijfssluitingen?

 • Eddy Borremans

  Ik ben niet voor VB maar het wetsvoorstel van vorige week vond ik een goed voorstel: geen regering binnen de drie maand = automatisch nieuwe verkiezingen. Het land ligt stil maar boert achteruit. Enkele jaren geleden had ik een gesprek met een CEO uit de US, door de politieke en fiscale onzekerheid wou het VS hoofdkwartier de stekker uit de BE tak trekken, 2 jaar later was het zover.