Noël Slangen.
Volledig scherm
PREMIUM
Noël Slangen. © Karel Duerinckx

Noël Slangen over de voorzittersverkiezing van CD&V: “Coens is een zodanig veilige keuze, dat hij wel dodelijk saai moét zijn”

Vraag: wat krijg je als je Koen Geens, Kris Peeters en Wouter Beke in een blender stopt? Antwoord: Joachim Coens. Coens is de gedoodverfde favoriet bij de voorzittersverkiezingen van CD&V. Zijn tegenkandidaat, huidig jongerenvoorzitter Sammy Mahdi, is op achtervolgen aangewezen. Coens kan dan ook op een aantal troeven rekenen. 

7 reacties

 • jean pierre Tibermont

  1 jaar geleden
  Bij de tjeven zal er juist NIETS veranderen en ze zullen verder afbrokkelen met in de regering te stappen...einde verhaal voor de CD&V !
 • André Van Elslande

  1 jaar geleden
  Coens zal het halen maar de vrees is groot dat hij weinig van zijn ideeën zal kunnen waarmaken : hij zal gedomineerd worden door de oude garde met alle gevolgen. De stoelendans in de vlaamse regering getuigt hiervan. Men kan toch geen specialist zijn op die verschillende domeinen. In de sociale media leest men duidelijk : niet de belangen van het volk maar het eigenbelang primeert en dat zijn de mensen beu. Veel patrijen mogen daardoor de volgende keer een afstraffing verwachten.
 • Lieven Vermandere

  1 jaar geleden
  De Donder eindigde net derde....toeval??
 • Jef Denijs

  1 jaar geleden
  Dat is een juiste analyse, maar hij pas wel goed in een CD&V met een 'noch vis noch vlees' imago. Alleen De Donder had de CD&V een nieuw elan kunnen geven, maar eindigde derde.
 • Roger Deprez

  1 jaar geleden
  Er zal heel weinig veranderen bij de CD&V omdat de zuilen op hun wenken moeten bediend worden, het zal waarschijnlijk een pak worden van de zelfde stof met een paar andere accenten.
 1. Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl
  Play

  Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl

 2. Suthep is plots toeschouwer van een strijd tussen een bidsprinkhaan en een vogel
  Play

  Suthep is plots toeschou­wer van een strijd tussen een bidsprink­haan en een vogel