Exclusief voor abonnees

Noël Slangen over de voorzittersverkiezing van CD&V: “Coens is een zodanig veilige keuze, dat hij wel dodelijk saai moét zijn”

Noël Slangen.
Karel Duerinckx Noël Slangen.
Vraag: wat krijg je als je Koen Geens, Kris Peeters en Wouter Beke in een blender stopt? Antwoord: Joachim Coens. Coens is de gedoodverfde favoriet bij de voorzittersverkiezingen van CD&V. Zijn tegenkandidaat, huidig jongerenvoorzitter Sammy Mahdi, is op achtervolgen aangewezen. Coens kan dan ook op een aantal troeven rekenen. 

Je hebt 13% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jean pierre Tibermont

  Bij de tjeven zal er juist NIETS veranderen en ze zullen verder afbrokkelen met in de regering te stappen...einde verhaal voor de CD&V !

 • André Van Elslande

  Coens zal het halen maar de vrees is groot dat hij weinig van zijn ideeën zal kunnen waarmaken : hij zal gedomineerd worden door de oude garde met alle gevolgen. De stoelendans in de vlaamse regering getuigt hiervan. Men kan toch geen specialist zijn op die verschillende domeinen. In de sociale media leest men duidelijk : niet de belangen van het volk maar het eigenbelang primeert en dat zijn de mensen beu. Veel patrijen mogen daardoor de volgende keer een afstraffing verwachten.

 • Lieven Vermandere

  De Donder eindigde net derde....toeval??

 • Jef Denijs

  Dat is een juiste analyse, maar hij pas wel goed in een CD&V met een 'noch vis noch vlees' imago. Alleen De Donder had de CD&V een nieuw elan kunnen geven, maar eindigde derde.

 • Roger Deprez

  Er zal heel weinig veranderen bij de CD&V omdat de zuilen op hun wenken moeten bediend worden, het zal waarschijnlijk een pak worden van de zelfde stof met een paar andere accenten.