Noël Slangen wil zijn eigen ervaring gebruiken. "Maar maak van mij geen rolmodel.".
Volledig scherm
PREMIUM
Noël Slangen wil zijn eigen ervaring gebruiken. "Maar maak van mij geen rolmodel.". © Joel Hoylaerts / Photonews

Noël Slangen groeide op in armoede en is nu voorzitter van Kinderarmoedefonds: “Maar één paar schoenen, nooit op schoolreis”

Het Kinderarmoedefonds heeft een nieuwe voorzitter. Zijn naam, Noël Slangen, klinkt bekend. Zijn achtergrond is dat minder. Slangen groeide zélf op in kansarmoede. "Maar maak geen rolmodel van mij. Ik ben die kettingroker die het geluk had om honderd jaar te kunnen worden."

0 reacties

 1. PREMIUM

  "Op het matje na kritiek op het konings­huis"

  In de vijfentwintig jaar die ze samen omriepen, maakten Saartje Vandendriessche en Geena Lisa Peeters veel mee. "Toen ik begon, waren de presentaties nog live. Ik herinner me hoe ik in slaap was gevallen in een zetel op de VRT, terwijl ik nog de afkondiging van de zaterdagavondfilm moest doen", vertelt Geena Lisa. "Ik was net op tijd terug, maar de slaapstriemen stonden nog op mijn gezicht." Saartje werd dan weer bij de bazen geroepen omdat ze iets kritisch had gezegd over het koningshuis. "Ik zei dat ze niet moesten werken ofzo. Dat mocht blijkbaar niet", lacht ze. Ook liep er een opvallende klachtenbrief voor haar binnen. "Daarin stond dat het niet hoorde dat de VRT anorexiapatiënten toeliet op het scherm. Man, toen was ik kwaad! Maar nu kan ik er wel om lachen."
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo