Exclusief voor abonnees

Noël Slangen en Jan Segers fileren campagne: mag het iets meer zijn?

NOËL SLANGEN & JAN SEGERS FILEREN DE VERKIEZINGSCAMPAGNE VAN DE PARTIJEN

Nog zes dagen tot de verkiezingen.
Geert De Rycke Nog zes dagen tot de verkiezingen.
Nog zes dagen resten de Vlaamse partijen om uw stem te verdienen. Maar dan zullen ze het slimmer en scherper moeten spelen dan de voorbije weken. Want tot dusver was ze mak en mat, de campagne, en ontbrak het de partijen al te vaak aan inspiratie, durf en duidelijkheid. Mag het iets meer zijn? In de laatste rechte lijn naar 26 mei vellen Noël Slangen en Jan Segers hun oordeel over de campagne van de partijen. Streng maar niet ongenadig. Stellig maar niet betweterig. Want er heeft er maar één altijd gelijk, en dat bent u, de kiezer.

Je hebt 3% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Diane Bernaerts

  "vijand", "angstig", "kwaad": opvallend dat deze woorden enkel bij N-VA voorkomen (en zelfs niet meer bij VB), maar het klopt wel. N-VA is de partij van de angst en de polarisering, de partij die, net als in de VS de Republikeinen, altijd een vijand nodig heeft om te kunnen scoren.

 • Rayan El Arami

  Inderdaad Polutnik. Ik kan daar evenmin met mijn verstand bij. Voor mij is deze verkiezingscampagne OK. Pak minder rommel in de brievenbus en ik weet toch al voor wie ik ga kiezen. En geen enkele campagne kan daar wat aan veranderen. Ook YouTube niet die de NVA door de strot zit te duwen elke keer je een filmpje wil zien. Mijn hekel voor die partij van de rijke en industrieel wordt er alleen maar groter door.

 • Etienne Callebout

  Veel wordt er ook bepaald door de media daar die links gericht is , rechtse commentaar wordt gewoon genegeerd door de media die normaal neutraal zou moeten zijn staatsomroepen radio 1 , 2 , canvas Vrt allen zijn Te links gericht en niet meer neutraal zou niet mogen daar die betaald worden door de belastingbetaler die zelfs maar +/_ 25 % van de links gerichte partijen steunen .

 • Martin Amelynck

  Mooi artikel sterke analyse

 • patrick morel

  Democratie à la Belge. Kiesdrempel om beginnende partijen buiten te houden, cordon sanitaire, meer Vlaamse stemmen nodig om een zetel te behalen, met 40% van de stemmen haal je de meerderheid van de zetels, stemcomputers zijn er om blanco stemmen moeilijk te maken en de kiesplicht. Na de verkiezing regeert de particratie.