Valerie Van Peel (N-VA).
Volledig scherm
PREMIUM
Valerie Van Peel (N-VA). © Jan De Meuleneir/Photo News

Njet van N-VA en CD&V, stemming over abortuswet wellicht uitgesteld

De stemming over de nieuwe abortuswet wordt meer dan waarschijnlijk uitgesteld, ook al hebben de liberale en linkse partijen in principe een meerderheid. Zowel bij N-VA als CD&V leggen ze hun kop ervoor.

11 reacties

 • Gino Denil

  3 jaar geleden
  Zou wel eens als een boemerang terug kunnen keren. Als de oppositie in de toekomst bij wetten die de NV-A in een regering gestemd wil krijgen dezelfde strategie gaat toepassen.
 • Gino Denil

  3 jaar geleden
  Het gaat niet over het leven van een ongeboren kind. Maar over een rechts conservatieve ideologie die de vrouw terug aan de haard wil. Ondergeschikt aan de man. En voorbestemd om de natie van voldoende kinderen te voorzien. Die dan weer de juiste identiteit ingelepeld moeten krijgen. Kijk maar naar de wetsvoorstellen van andere dergelijke partijen in Spanje en Polen. Willen naast abortus zelfs anticonceptie en seksuele voorlichting afschaffen.
 • Joske Zeeuw

  3 jaar geleden
  Ze gebruiken zeer gevoelige onderwerpen om elkaar den duvel aan te doen. Of liever ze misbruiken ze. Om politiek gewin of om politiek verlies tegen te gaan. Kwakzalvers zijn het allemaal. Wat is het volgende, terug de pensioenleeftijd op tafel smijten waar de partijen ook als aartsvijanden tegenover elkaar staan?
 • Marco Di Scarpa

  3 jaar geleden
  N-VA en aanhangwagen CD&V verwerpen deze wet en dat is hun hier recht. Alleen vormen zij geen meerderheid in België. De overige partijen die de wetswijziging genegen zijn laten zich de les spellen om toch maar in de regering te zetelen. Het is niet omdat de wet wordt versoepeld dat de bevolking nu verplicht is om abortus te laten uitvoeren. Waar zijn de democratie toeters nu?
 • Patrick Marinus

  3 jaar geleden
  Ik snap nog steeds niet waarom deze kwestie per se nu moet behandeld worden. Het is helemaal hallucinant dat dit zelfs een breekpunt is voor enkele partijen. Ik ben ook geen voorstander maar dit kan toch nog wachten? Er zijn andere kwesties die meer dringend zijn. Regel dat eens eerst!