Tom Meeuws stapte gisterenavond dan toch niet op
Volledig scherm
PREMIUM
Tom Meeuws stapte gisterenavond dan toch niet op © BELGA

Nieuwe vragen over Tom Meeuws (sp.a): project van 150.000 euro voor bevriend groen-militant

Dacht Tom Meeuws (sp.a) aanvankelijk de vlucht vooruit te kiezen door zijn ontslag in te dienen als socialistisch boegbeeld van Samen? Feit is dat uw krant hem 's middags confronteerde met een nieuwe, omstreden factuur uit z'n periode als directeur van De Lijn Antwerpen. Deze keer ging het om 150.000 euro voor een pilootproject dat hij zonder overleg met zijn raad van bestuur toewees aan een bevriende relatie: de voorzitter van Groen Senioren Antwerpen.

 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Lijsttrekker Wouter Van Besien (Samen) laat Tom Meeuws niet vallen nu die opnieuw in opspraak is: "Dit gaat over het verleden van personen"
  Antwerpen

  Lijsttrek­ker Wouter Van Besien (Samen) laat Tom Meeuws niet vallen nu die opnieuw in opspraak is: "Dit gaat over het verleden van personen"

  Antwerps sp.a-voorzitter en Samen-kopstuk Tom Meeuws ligt opnieuw onder vuur, ditmaal omwille van de omstandigheden van zijn vertrek als directeur bij De Lijn Antwerpen in 2015. Verschillende bronnen binnen De Lijn zeggen dat Meeuws moest opstappen wegens financieel geknoei. Samen-lijsttrekker Wouter Van Besien (Groen) distantieert zich voorlopig niet van Meeuws.