Nieuwe klacht tegen Vangheluwe: "Als kind verhuurd voor orgie"

BELGA
Er is een nieuwe pedofilieklacht ingediend tegen Roger Vangheluwe. Een man van 36 beweert in 'Dag Allemaal' als kind acht jaar lang verhuurd te zijn, vooral aan geestelijken. Eén keer was de voormalige bisschop van Brugge volgens hem de klant.

Advocaat Walter Van Steenbrugge heeft de klacht ingediend. Zijn cliënt is een 36-jarige man die al zestien jaar afwisselend in de psychiatrie en de gevangenis verblijft en een verleden van verslaving en criminaliteit meezeult. 'Dag Allemaal' heeft een anonieme expert gesproken die hem heeft onderzocht en die hecht geloof aan zijn verhaal: "Ik heb al 200 slachtoffers van kindermisbruik ontmoet en deze man staat in de top drie van de ergste."

Michael, zoals de man heet, zegt in het weekblad dat hij op zijn achtste al pillen begon te slikken tegen de fysieke en psychische pijn. Vanaf zijn vijfde werd hij misbruikt, vertelt hij. Een man, over wie hij verder vaag blijft, verhuurde hem en zijn oudere broer voor 75 euro, vooral aan geestelijken. Leo A., ex-pastoor van Bavegem en zowel in 1997 als in 2017 veroordeeld wegens pedofilie, zou hem tientallen keren hebben misbruikt, soms tot twee keer per dag. Ook een pastoor van Sint-Lievens-Houtem noemt Michael, maar daarvan kent hij de naam niet.

Roger Vangheluwe zou hem één keer hebben misbruikt. Toen zou het slachtoffer naar een grote villa gereden zijn waar verschillende geestelijken en kinderen aanwezig waren. Vangheluwe had volgens Michael de leiding over die gedwongen orgie. Eén kind zou die avond bont en blauw zijn geslagen. Van Gheluwe zelf zou rustig en vriendelijk zijn gebleven.

Michael zegt dat hij zijn klacht indient omdat hij niet kan verkroppen dat Vangheluwe ongemoeid van een pensioen van 2.800 euro mag genieten in Frankrijk. Hij beweert geen geld te willen, hij hoopt alleen dat de daders hun straf niet ontlopen.

Lees het volledige interview met Michael in HLN+, exclusief voor abonnees. 

Advocaat overweegt klacht wegens laster

De advocaat van Roger Vangheluwe overweegt van zijn kant om een klacht in te dienen wegens laster en eerroof. "Dat zal de enige manier zijn om deze fantasten te doen stoppen", klinkt het.

Michael, zoals de man heet, is een 36-jarige die al zestien jaar afwisselend in de psychiatrie en de gevangenis verblijft en een verleden van verslaving en criminaliteit meezeult.

Meester Van Cauter, de advocaat van Roger Vangheluwe, bevestigt het bestaan van de nieuwe klacht maar overweegt zelf een klacht wegens laster en eerroof.

"Dat zal het enige zijn dat zal helpen tegen deze fantasten", zegt de advocaat. "We zitten echt opnieuw in een X-en verhaal en hoe meer tijd verstrijkt, hoe fantastischer hun verhalen zijn. Het erge is dat deze mensen steeds opnieuw een forum krijgen. Het zal pas stoppen als één van hen veroordeeld wordt voor laster, vrees ik." Alle artikels uit de krant

117 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • marc De Maeseneire

  Het is mensonterend hoe de advocaat reageert op de klachten tegen zijn klant. Er zijn echter nog ontelbare slachtoffers, die niet durven spreken. Maar er zijn er ook die het beginstadium van dergelijke daden door geestelijken hebben meegemaakt en er zich op tijd hebben tegen verzet en sterk genoeg waren om niet in de psychiatrie te belanden. Dat de advocaat zich maar goed bedenkt en inziet dat het mogelijks door deze toestanden is dat er sommigen in de psychiatrie of de criminaliteit belanden.

 • Lutgard Crombez

  Christus is zo beschaamd dat ze hem onherkenbaar hebben gemaakt op het kruis van deze misdadiger.

 • Roger Wellens

  Ze kunnen hem niet straffen, hij weet teveel.

 • jo vandenberghe

  Nog maar eens een bewijs dat de wetten er zijn om de man in de straat in de pas te laten lopen,mensen als deze vallen daar niet onder!

 • Kristof Inge

  Wisten we al langer dan vandaag, trouwens de kerk heeft zich doorheen de geschiedenis opgewerkt door rijkdom te stelen van anderen en zwaar machtsmisbruik..zit er nog een beetje in bij sommigen geloof ik mij zien ze allang niet meer in een kerk