Exclusief voor abonnees

Nieuwe eindtermen te streng? “Ja, de lat gaat omhoog. Mooi zo”

NIET ALLE SCHOOLDIRECTEURS DELEN BEZORGDHEID VAN TOPMAN KATHOLIEK ONDERWIJS

RV
Vanaf volgend schooljaar gelden in de eerste graad van het middelbaar nieuwe eindtermen. Onderwijsminister Hilde Crevits (CD&V) legt de lat voortaan voor iedereen even hoog. Té hoog, vindt Lieven Boeve, de topman van het katholiek onderwijs. Heel wat schooldirecteurs fronsen de wenkbrauwen.

Je hebt 12% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Bruno Draulans

  Dat men BSO doet, wil nog niet zeggen dat ze minder kunnen. Zij zijn meestal gewoon beter met hun handen. Meestal vinden zij wel werk in hun richting. Hoeveel boekhouders staan er niet aan een machine ergens als operator? Moet je daarvoor dan die studies gedaan hebben?

 • Jef Lois

  Gisteren Bouve bezig gehoort op tv een ik persoon zeker van zijn eigen gelijk wat een kloot. Een manager die we kennen werd gevraagd in haar oude school om in de jury mondeling exames te zetelen laatse jaars middelbaar. Wel na het tweede jaar is ze ermee gestopt van ellende zelfs op de meest simpele vragen konden de meeste niet antwoorden. Naar de vraag aan de leerkrachten wat er speelde antwoord we moeten ze door laten anders teveel zitten blijvers. En dat is de lat van Bouve.

 • Bart Wijsdekkers

  De eindtermen voor bso liggen misschien te hoog, maar nu liggen ze veel te laag. Ik geef les in alle stromingen (van 4de Latijn tot 6de Verkoop). Van de leerlingen die nu Latijn doen in een vierde jaar waren er 20 jaar maar 1/4de door. 1ste en 2de graad tso is het vroegere bso, met uitzondering van enkele leerlingen en bso is het buso, opnieuw met uitzonderingen. Geef meer macht aan de klassenraad en beoordeel op eindtermen. Zo stromen leerlingen vlugger naar de richting die ze aankunnen.

 • peter colson

  Kinderen die niet mee kunnen zouden geen diploma meer krijgen? Alstublieft zeg. Als zo'n kind niet slaagt in ASO, TSO of BSO, dan moet ge die maar zomaar een diploma geven? In de jaren 80 kregen gasten uit een bepaalde doelgroep ook hun diploma cadeau terwijl ze moedwillig geen klop uitvoerden en amper de voor- en achterkant van een schroevendraaier kenden. Daarna wel klagen over discriminatie omdat ze geen werk cadeau kregen.

 • André Van der Poorten

  Iedereen ziet in zijn kinderen ne professor , maar alst nie gaat moet je die anderen niet in de weg zitten ! In mijn tijd was het simpel , nie goe genoeg , een andere richting waar de student meekon en gelukkig was !