Nieuwe Cédric neemt z'n intrek op 'Familie'-set

Met een filmklapper, nu is het helemaal voor echt.
VTM Met een filmklapper, nu is het helemaal voor echt.
Yanni Bourguignon (19) beleefde gisteren zijn vuurdoop als Cédric Van de Caveye in 'Familie'. De jonge acteur, die vorig jaar nog een hoofdrol had in de musical 'Footloose', stond voor het eerst op de set met zijn nieuwe collega's.

De eerste draaidag van Yanni was al meteen erg pittig. "Van 9 uur 's ochtends tot 16 uur in de namiddag: bijna aan één stuk door heb ik geacteerd", lacht hij. Zijn personage Cédric is de zoon van Véronique Van den Bossche. "Het was heel plezant. Het klikte direct met mijn collega's. Naast Sandrine, mijn tv-mama, moest ik samen acteren met Peter Bulckaen (Mathias), Gunther Levi (Peter) en Sarah-Lynn Clerckx (Louise). Het is fantastisch om met zulke ervaren acteurs op de set te staan", zegt Yanni. "Je leert echt meteen bij van hen, zelfs al in die eerste uren. Wat er achter de camera's gebeurt, bijvoorbeeld, maar ook op vlak van gezichtsuitdrukkingen."

Grote mond

Yanni neemt de rol over van Bas Van Weert (18). Hij vertolkte het personage tot midden september, maar gaat intussen volop voor een acteeropleiding. "Een rol overnemen is moeilijker dan een nieuw personage vormgeven. Vooral omdat de mensen Cédric al gewend zijn. Ik wil Bas daarom niet vervangen, maar een eigen versie van Cédric vertolken. Uiteraard wel met de kenmerken van het personage, denk maar aan de haat-liefdeverhouding met zijn moeder - en zijn grote mond. (lacht) Ik heb de belangrijkste gebeurtenissen in het leven van Cédric allemaal gelezen, dus ik weet hoe ik hem moet neerzetten", klinkt het vastberaden. Yanni is op het scherm te zien vanaf 4 december. (JOBG)

In de schminkstoel met tv-mama Sandrine André en -stiefpapa Peter Bulckaen.
VTM In de schminkstoel met tv-mama Sandrine André en -stiefpapa Peter Bulckaen.


Alle artikels uit de krant