Exclusief voor abonnees

Nieuw-Zeelandse premier krijgt lof na aanslag: “De anti-Trump. En dat heeft de wereld nodig”

PREMIER VAN NIEUW-ZEELAND KRIJGT LOF VOOR VERBINDENDE HOUDING NA AANSLAG

Bij een ontmoeting met leden van de moslimgemeenschap deze week droeg de premier een hijab. Troostende woorden en zelfs een knuffel: haar empathie kwam erg natuurlijk over.
AP Bij een ontmoeting met leden van de moslimgemeenschap deze week droeg de premier een hijab. Troostende woorden en zelfs een knuffel: haar empathie kwam erg natuurlijk over.
De anti-Trump, wordt ze intussen genoemd. 38 jaar oud, mama van een dochter van 9 maanden, gewezen mormoon, maar vooral premier van een land in rouw. Jacinda Ardern doet dat met een arm om andermans schouders en een hijab om haar eigen hoofd. Is zulks het 'vrouwelijk leiderschap' dat de wereld dringend nodig heeft, zoals velen beweren?

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 2 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 2 weken gratis


Alle artikels uit de krant

15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Niko Karavas

  Wat heeft Trump hier mee te maken, extreemlinks buit alles wat mogelijk is om hun walgelijk communistisch gedachtengoed te verspreiden.

 • Frank De Witte

  Los van dit, maar ik weet als wetenschapper dat je de natuurwetten en universele wetten niet kan sturen of bedwingen met emotie. Mensen moeten rationeler leren zijn en zich aanpassen ipv constant dergelijke fouten met emo goed te keuren, zoiets is niet goed.

 • Verstappen Martine

  Pracht van een vrouw !!!!!

 • Can Candostu

  Ik ben verliefd op haar karakter. Wat een immens wereldgroot hart heeft zij op de juiste plaats. De mensheid heeft nood aan zulke leiders.

 • Yves Verheart

  Echt respect voor een premier als de deze, chapeau! Zouden veel leiders van kunnen leren.