Bij een ontmoeting met leden van de moslimgemeenschap deze week droeg de premier een hijab. Troostende woorden en zelfs een knuffel: haar empathie kwam erg natuurlijk over.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij een ontmoeting met leden van de moslimgemeenschap deze week droeg de premier een hijab. Troostende woorden en zelfs een knuffel: haar empathie kwam erg natuurlijk over. © AP

Nieuw-Zeelandse premier krijgt lof na aanslag: “De anti-Trump. En dat heeft de wereld nodig”

De anti-Trump, wordt ze intussen genoemd. 38 jaar oud, mama van een dochter van 9 maanden, gewezen mormoon, maar vooral premier van een land in rouw. Jacinda Ardern doet dat met een arm om andermans schouders en een hijab om haar eigen hoofd. Is zulks het 'vrouwelijk leiderschap' dat de wereld dringend nodig heeft, zoals velen beweren?

15 reacties

 • Niko

  2 jaar geleden
  Wat heeft Trump hier mee te maken, extreemlinks buit alles wat mogelijk is om hun walgelijk communistisch gedachtengoed te verspreiden.
 • Frank De Witte

  3 jaar geleden
  Los van dit, maar ik weet als wetenschapper dat je de natuurwetten en universele wetten niet kan sturen of bedwingen met emotie. Mensen moeten rationeler leren zijn en zich aanpassen ipv constant dergelijke fouten met emo goed te keuren, zoiets is niet goed.
 • Verstappen Martine

  3 jaar geleden
  Pracht van een vrouw !!!!!
 • Can Candostu

  3 jaar geleden
  Ik ben verliefd op haar karakter. Wat een immens wereldgroot hart heeft zij op de juiste plaats. De mensheid heeft nood aan zulke leiders.
 • Anoniem M.

  3 jaar geleden
  Echt respect voor een premier als de deze, chapeau! Zouden veel leiders van kunnen leren.
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  2

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. PREMIUM

  Premier schiet 'dubbele ministers' van Jambon meteen af

  Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) lanceerde afgelopen weekend een opvallend voorstel voor de federale regeringsonderhandelingen. Hij wou in de volgende federale regering een reeks ministerportefeuilles verdelen tussen een Nederlands- en een Franstalige minister. De Vlaamse minister van Werk in de federale regering zou dan nauw samenwerken met zijn collega van Werk in de Waalse regering, aldus Jambon. Volgens Jambon moeten naast arbeidsmarkt onder meer ook de bevoegdheden gezondheidsbeleid "op één hand komen". "Je kan dat al voorbereiden door ze te splitsen binnen de federale regering. We moeten naar een ander model gaan." Net als de PS reageerde premier Sophie Wilmès (MR) meteen afwijzend op het voorstel. "Als minister op het federaal niveau moet je het hele land verdedigen. Het maakt niet uit van je welke zijde van de taalgrens je komt."