Bpost-topman Jean-Paul Van Avermaet wil de post efficiënter bedelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Bpost-topman Jean-Paul Van Avermaet wil de post efficiënter bedelen. © BELGA

Niet-dringende post nog maar twee keer per week in de bus: “Klant zal er niks van merken”

Vanaf maandag wordt de postbedeling aangepast. Voor niet-dringende zendingen, zoals facturen en folders, komt de postbode nog maar twee keer per week langs. Bpost maakt zich sterk dat de klant er amper iets van zal merken. "Want voor dringende post, zoals brieven met priorzegel, aangetekende zendingen en pakjes, verandert er niets."

34 reacties

 • Jan Abelshausen

  1 jaar geleden
  Mr Meyer, u zegt het zelf de postbode moet alles zelf meenemen, dus afschaffing van de chauffeursdiensten en later ook nog de gewone postbodes hun ronde vergroten omdat er zogezegd minder werk is dus weer maar eens minder volk nodig. Ik spreek uit ondervinding, ik had een ronde van 1000 bussen maar 500 van klanten had een sticker geen reclame, resultaat ik kreeg 2 straten bij.
 • Jona taeymans

  1 jaar geleden
  Haha nee dat gaan wij niet merken dat is waar, post komt amper aan.. en ja mijn naam, en huisnummer zijn duidelijk zichtbaar..
 • Ronny Claes

  1 jaar geleden
  En dat wordt zomaar beslist... Post privatiseren aub
 • marc Deglin

  1 jaar geleden
  dat ze de dotaties met 60% verminderen.
 • abdel dressi

  1 jaar geleden
  Wat een oeverloos gezeur hier weer....het nieuwe systeem komt erop neer dat de postbodes nu dagelijks zelf hun pakketjes moeten leveren ipv dat er vroeger een collega enkel en alleen de pakketjes deed. En oeioei, geen dagelijkse post mee, wie kijkt er in hemelsnaam nog dagelijks in zijn bus? En mevr. vanderest: staat u naam duidelijk op u brievenbus?...of hangt er een duidelijk huisnr op u gevel?...want klagen kan iedereen maar vaak zit de fout al deels bij henzelf.
 1. PREMIUM

  "Op het matje na kritiek op het konings­huis"

  In de vijfentwintig jaar die ze samen omriepen, maakten Saartje Vandendriessche en Geena Lisa Peeters veel mee. "Toen ik begon, waren de presentaties nog live. Ik herinner me hoe ik in slaap was gevallen in een zetel op de VRT, terwijl ik nog de afkondiging van de zaterdagavondfilm moest doen", vertelt Geena Lisa. "Ik was net op tijd terug, maar de slaapstriemen stonden nog op mijn gezicht." Saartje werd dan weer bij de bazen geroepen omdat ze iets kritisch had gezegd over het koningshuis. "Ik zei dat ze niet moesten werken ofzo. Dat mocht blijkbaar niet", lacht ze. Ook liep er een opvallende klachtenbrief voor haar binnen. "Daarin stond dat het niet hoorde dat de VRT anorexiapatiënten toeliet op het scherm. Man, toen was ik kwaad! Maar nu kan ik er wel om lachen."
 2. Vreemde tijden voor Vlaamse artiesten nu publiek opzwepen niet mag: "Als het niet rustig is, stap ik van het podium”
  PREMIUM
  Muziek

  Vreemde tijden voor Vlaamse artiesten nu publiek opzwepen niet mag: "Als het niet rustig is, stap ik van het podium”

  “Ik speel sneller een traag nummer, want als je de polonaise gaat spelen, dan zweep je de mensen op en hebben ze meer zin om te dansen.” Vlaamse artiesten zien in deze coronatijden hun job veranderen. Ze willen zoveel mogelijk sfeer maken, maar afgelopen weekend werd nog een optreden van Gene Thomas stilgelegd omdat de feestvierders massaal begonnen samen te troepen rond hem. De volumeknop naar beneden draaien, de keuze van de nummers aanpassen, van het podium stappen,... Wij vroegen aan onder andere Laura Lynn, Pat Krimson, Sergio en Guy Swinnen hoe zij proberen te voorkomen dat hun optredens uit de hand lopen.