Niemand kende haar, niemand miste haar. Maar na 31 jaar zitten ouders vast voor moord op kleuter

BELGAIMAGE
De moord op een jong meisje in 1987 in Frankrijk is opgelost. Jarenlang kende Frankrijk haar als 'de martelaar van de A10', maar sinds gisteren heeft ze een naam: Inass T. De zaak is opgelost, omdat haar criminele broer en zijn DNA de speurders naar Inass' ouders hebben geleid. Zij zitten achter de tralies en worden beticht van de 31 jaar oude moord.

In de ochtend van 11 augustus 1987 hadden wegenwerkers onderhoudswerken gepland langs een strook van A10, de snelweg tussen Parijs en Bordeaux. Ter hoogte van de stad Blois en een paar kilometer van het bekende kasteel van Chambord vonden ze in een gracht het lichaam van een meisje, gewikkeld in een deken. Ze droeg een jurkje met blauwe en witte ruitjes. Meteen was duidelijk dat er sprake was van bruut geweld en dat het lichaam gedumpt was. De wetsdokter deed gruwelijke vaststellingen. Met een ijzeren voorwerp waren ernstige brandwonden op haar lichaam gemaakt. Ze had verschillende breuken. Iemand, een mens met een kleine kaak, had haar gebeten. Ze zou amper enkele uren eerder om het leven zijn gekomen.

Maar wie is ze? Niemand had haar als vermist opgegeven. Niet voor de vondst van het lichaam, maar ook niet in de dagen, weken en zelfs jaren nadien. Er was DNA gevonden, maar dat leverde toen niets op. Onderzoekers liepen langs bijna 65.000 scholen en 6.000 huisartsen met een robotfoto van het meisje van ongeveer 3 met krullend haar en donkerbruine ogen.

Ongeboren broerAlle artikels uit de krant

6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Said Sabaouni

  Ik vind heel erg voor kindje dat in 1987 gebeurd is. Ik begrijpt niet dat ouders heeft geen hulpdienst gebeld ik vond raar.

 • Kathy Van Waele

  daar zijn geen woorden voor... hoe kan je je eigen kind pijnigen en zelfs vermoorden...

 • annelies guldentops

  Gruwel! Een mens niet waardig. Rust zacht kleine meid, nu zonder pijn...

 • Sandy Van Buynder

  Arme kleine schat. Had iemand haar maar kunnen redden uit de klauwen van deze monsters. Hopelijk krijgt ze nu rust en gerechtigheid.

 • Petra Vanbrusselen

  En niemand miste dit kind ?!