Exclusief voor abonnees

Net als in de film: bank gekraakt via tunnel, riool en kelder 400 meter verderop

De dieven maakten een eerste tunnel in een huis in de Nerviërstraat, tot in de riool.
Marc De Roeck De dieven maakten een eerste tunnel in een huis in de Nerviërstraat, tot in de riool.
Vanuit een kelder twee tunnels graven en zo kluizen plunderen in een bank 400 meter verderop: het klinkt als een filmscenario. Maar onbekenden slaagden afgelopen weekend in het onwaarschijnlijke, na dagen - mogelijk weken - stiekem ploeteren. "Vandaar kwam dus al dat geklop en geboor", beseft een vrouw die boven het bankkantoor woont.

Je hebt 13% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Luc SIMON

  Dat ze willen weten wat er in de niet opengebroken kluizen zit gaat toch niemand aan. Die mensen kunnen ze toch geruststellen , ze hebben hun gegevens. Maar waarschijnlijk het gepaste moment om meer te weten over hun bezittingen.

 • raymond van der craen

  Dit was specialistenwerk van mannen die op de hoogte waren van de ligging van het rioleringsstelsel en andere ondergrondse leidingen, zulke overval kun je niet uitvoeren zonder voorkennis en technische kennis. Nu nog het hele verhaal verfilmen en we hebben volgend jaar weer een kaskraker in onze bioscopen!

 • wim louage

  ik heb ook een kluis in de bank , je betaald daar ongeveer 35 euro per jaar veel veilger dan thuis te bewaren . voor mij zijn het akte's , diploma's , waardevolle papieren en denk maar aan een erfstukje profiat , wie is de robin hood en ja , ik heb een bescheiden inkomen dat ze maar eens inbreken in je huis , is volledig hetzelfde

 • Paul Buckens

  Wie heeft de plannen van de riolering en de referentie punten naar de bankkluizenkelder ? Wie bezit de lijst eigenaars van de kluizen? Ik zie dat de jaloezie nogmaals wint van het gezond verstand. n een kluis in de bank zit niet alleen geld of waarde papieren ook zaken die men tegen brand van een eigen woning wil beschermen :vb USBstick met de foto's van een overleden geliefde, contracten ed , ..

 • tom darcis

  Een moderne Robin hood steel van de rijken