Exclusief voor abonnees

Negen zittingen voor één ongeval, en nog is expertenverslag niet klaar: na de trage rechter, de trage expert

Estée-Camille (16) werd in oktober 2015 op haar paard aangereden door een dronken chauffeur. Vorig jaar kon ze voor het eerst weer paardrijden.
Benny Proot Estée-Camille (16) werd in oktober 2015 op haar paard aangereden door een dronken chauffeur. Vorig jaar kon ze voor het eerst weer paardrijden.
Ze hadden in Veurne al de 'trage rechter', nu is er ook de 'trage expert'. Zo traag zelfs dat politierechter Geert Vandaele een opmerkelijke oproep lanceerde - nadat een aanrijdingszaak van een meisje (16) al négen keer uitgesteld moest worden omdat het verslag nog niet af was. "Advocaten, Openbaar Ministerie: schrijf die expert allemáál een brief."

"Ik kan echt niet snappen dat zo'n zaak zo lang moet duren en zo vaak uitgesteld wordt", zucht Alexander Moncarey. Op 6 oktober 2015 werd zijn dochter - op dat ogenblik 14 - samen met haar paard Moon aangereden in het West-Vlaamse Gijverinkhove. De bestuurder, die 1,61 promille alcohol in zijn bloed had, verklaarde achteraf dat hij het meisje op haar paard nooit opgemerkt had. "Mijn dochter belandde in een coma en liep een zwaar hersentrauma op, haar paard overleefde de klap niet", zegt Alexander. Estée-Camille is nog altijd niet volledig hersteld. "Voor ons was het duidelijk: die man had gedronken en had onze dochter op haar paard niet gezien terwijl het nog licht buiten was en het paard verlicht was. Dus waarom sleept dit zo lang aan?"

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant