Exclusief voor abonnees

Nederlandse olympisch kampioen die kanker overwon, zwemt volledige Elfstedentocht: "195 km zwemmen, dat is waanzinnig"

Heel Nederland leefde mee: op tal van plaatsen stonden honderden toeschouwers de zwemmer toe te juichen, zoals hier bij een bruggetje tussen Dokkum en Leeuwarden.
ANP Heel Nederland leefde mee: op tal van plaatsen stonden honderden toeschouwers de zwemmer toe te juichen, zoals hier bij een bruggetje tussen Dokkum en Leeuwarden.
Hij zwom al eens naar goud op de Olympische Spelen nadat hij kanker had overwonnen. Straf, maar gisteren leverde Maarten van der Weijden (38) een zo mogelijk nóg grootsere prestatie. De Nederlander zwom het volledige traject van de Elfstedentocht - 195 kilometer, alstublieft. Onze landgenoot Brian Ryckeman (34), collega-zwemmer én goede vriend van hem, heeft er maar één woord voor: "Waanzinnig."

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • patrick morel

    Waanzinnig, ongelooflijk, knettergek,je moet het maar doen. Ik heb in de mate van het mogelijke zoveel mogelijk gekeken op live stream en hoeveel duizenden Hollanders er overal langs de boorden stonden, super. Er zijn nu al plannen om een estafette zwemelfstedentocht te houden om zo geld in te zamelen want van schaatsen komt er toch niets meer..