Exclusief voor abonnees

Nederlandse bouwsector kwaad om strenge regels over PFAS, een chemisch goedje dat ook in onze bodem zit en schadelijk kan zijn

Vijfduizend werkkrachten uit de bouwsector palmden Den Haag in. Met hun graafkranen en vrachtwagens stortten ze aarde uit in het park Malieveld.
ANP Vijfduizend werkkrachten uit de bouwsector palmden Den Haag in. Met hun graafkranen en vrachtwagens stortten ze aarde uit in het park Malieveld.
Duizenden Nederlanders uit de bouwsector hebben gisteren geprotesteerd. Net als de boeren tegen de nieuwe stikstofregels, maar ook tegen de strenge normen voor PFAS. Zodra die chemische stoffen in de bodem worden opgemerkt, moeten bouwwerken worden stilgelegd. Ook in Vlaanderen zit dat potentieel schadelijk goedje in de bodem.

Je hebt 13% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu


Alle artikels uit de krant

10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • wim rooyakkers

  En de economie zal mede door de strenge milieu regels snel achteruit gaan.

 • Coen Geurts

  Volgens mij zijn er op de wereld nog maar weinig plaatsen waar enkel van nature aanwezige elementen zitten. De rest is verbrodt door chemische troep en daar is enkel en alleen de mens voor verantwoordelijk. Het zijn wij die "onze" wereld om zeep helpen, of reeds geholpen hebben, maar we kunnen niet meer terug. De geldmaffia zal dat niet toestaan.

 • raf janssens

  De krankzinnig lage normen die nu worden opgelegd in NL zijn te gek voor woorden. PFAS is een verzamelnaam voor zo'n 6000 chemische componenten en men legde sinds juli de norm bij de laagst meetbare waarde. Wie toevallig een waterwerend product morste zit al boven de norm. Niets beweegt er nog in de tuinbouw-, bagger- en bouwsector en honderden bedrijven staan op de rand van het faillissement. Hopelijk hebben onze politici meer zin voor realiteit dan in NL.

 • wim CLAES

  moeten we daar wegkijken, indien we dergelijke producten aantreffen? Ik lees trouwens niets over een verbod op deze producten.dat hoeft dan niet?Europeanen maken slechts 9% uit van de wereldbevolking, maar wel 23,4% van de nieuwe kankerdiagnoses en 20,3% van de sterfgevallen.In belgie stierven 30% van de mannen tgv kanker.geen familie wordt gespaard, dus welvaart aanhalen tov veiligheid is maar povertjes..Indien deze producten kankerverwekkend zijn, zouden we ons beter wél zorgen maken!

 • johny matheeuwsens

  De jongeren vinden dat de overheid niet voldoende doet voor het klimaat, daarom dus de klimaatbetogingen. Kijk hoeveel regeltjes er al zijn, hoe moet het nu verder ? Buiten Europa trekken ze zich daar weinig van aan, er komen ook steeds meer mensen bij op onzen bol. Misschien moeten we binnenkort ook wat minder scheetjes laten, gelijk de koeien.