Exclusief voor abonnees

Na verrassingsaanval van Crombez: De Wever probeert schade te beperken

NOG LANGER WERKEN DAN 67 JAAR? | Na de verrassingsaanval van Crombez (sp.a)

Joel Hoylaerts / Photonews
Door Bart De Wever (N-VA) kleur te doen bekennen over het koppelen van de pensioenleeftijd aan de levensverwachting haalt John Crombez (sp.a) een slagje thuis en moet N-VA aan damage control doen. Maar of dit dé gamechanger is van de campagne?

Bart De Wever klem rijden tijdens een debat? Het gebeurt niet vaak. Maar voorbereiding is alles, bewijst John Crombez (sp.a) - niet meteen de beste debater van de Wetstraat. Zijn studiedienst ploos het N-VA-programma minutieus uit en viste enkele opmerkelijke standpunten op. Dinsdagavond in 'Terzake' wierp Crombez De Wever voor de voeten dat hij de wettelijke pensioenleeftijd koppelt aan de levensverwachting. "U wil de pensioenleeftijd nog doen stijgen!"

Jan De Meuleneir/Photo News

Je hebt 21% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

84 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • magda de munck

  Er wordt de politiek verweten alleen op korte termijn te denken. Er is er dan één die op lange termijn denkt, en dan schiet de rest in een kramt voor de verkiezingen van wij niet, wij niet, wij niet.

 • Jos Nijs

  En eigenlijk heeft de Wever zelfs ongelijk: als ik 10 jaar ouder wordt en 10 jaar langer ga werken, dan stijgt de pensioenkost toch niet? Ik ben evenlang op pensioen, ik heb alleen 10 jaar langer afgedragen, maar voor wie eigenlijk??

 • Ronny Ooijen

  johny daneels, dan mag ik u feliciteren met uw (en iedere Belg van zuigeling tot hoogbejaarde) 4000 euro méér schuld ten opzichte van 2014. Dat noemt u toch putten vullen hé? En maak u geen zorgen. De miljarden van de Oosterweel en de F-35 moeten nog betaald worden. U zal het wel merken. Prettige dag nog.

 • Jean Pollet

  wij zullen de rekening later maken van de politiek " gratis " ( iemand betaald )

 • johny daneels

  Aanvallen kunnen ze best, de rood groene brigade, beter doen dat is wat anders, we zijn hun putten nu nog altijd aan het betalen