Na verontwaardiging over doodrijder die niet naar cel moet: “Werkstraf veel efficiënter dan celstraf”

David D. (links), Julie Roelens (rechts) en haar begrafenis (midden). In de nacht van 9 op 10 september 2017 werd de 22-jarige chiroleidster na een chirofuif op weg naar huis in Ertvelde gegrepen door een auto.
Photonews/Gianni Barbieux/Wouter Spillebeen David D. (links), Julie Roelens (rechts) en haar begrafenis (midden). In de nacht van 9 op 10 september 2017 werd de 22-jarige chiroleidster na een chirofuif op weg naar huis in Ertvelde gegrepen door een auto.
Justitie wil het aantal veroordeelde verkeerszondaars dat een werkstraf uitvoert in het revalidatiecentrum in Pellenberg nog opdrijven. Achttien van de negentien veroordeelden die er al terechtkwamen, zeggen dat het hun ogen heeft geopend. Gisteren ontstond collectieve verontwaardiging omdat een dronken man die een chiromeisje doodreed en daarna vluchtmisdrijf pleegde niet naar de cel moet.

Je hebt 10% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

26 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Sobek Wessels

  Die werkstraf Mocht dan wel Levenslang zijn vindt ik , wekelijks zoveel uren kloppen als vrijwilliger en dit voor de rest van zijn leven ! Als je iemand zelf de doodstraf geeft en de Ouders en familie Levenslang , dan mag Jouw straf toch in verhouding zijn met dit leed !? Of ben ik mis ?

 • Yvan Beelaert

  hem gans zijn leven doen betalen en zijn paspoort blokkeren dat hij niet naar het buitenland kan vluchten ,4 jaar opsluiten kost de gemeenschap veel geld.

 • Gert Van Bunderen

  In zo'n geval is een werkstraf helemaal geen straf en helemaal niet in verhouding met de daden.

 • Geert Braekevelt

  Laat de burger kiezen wat voor straf hij krijgt.............

 • Staf Quisenaerts

  Als Bart De Wever zegt dat de rechters "wereldvreemd" zijn ,staat heel de linkse pers op stelten .... hoe noemen zij dan de tegenwoordige flater-uitspraken van het gerecht ,procedurefouten ,verjaard, dossiers verdwenen ,afwezigheid van "advocaten" enz.... Snelrecht duurt in Belgie nog steeds 3 weken ,in Australie en USA ,vandaag opgepakt .. morgen voor het gerecht .... met vonnis !