Exclusief voor abonnees

Na rel over ‘Russische spionage walvis’: waarom zowel Rusland als VS zeezoogdieren in hun leger hebben

ZEEZOOGDIEREN AL DECENNIALANG INGEZET DOOR LEGERS

REUTERS
In Noorwegen is een walvis aangetroffen met een gareel waaraan een camera bevestigd kon worden. Op de riemen stond te lezen dat het tuig uit Rusland kwam. Vermoedelijk was het dier afkomstig van een militaire basis - maar welke taak het had, is nog niet duidelijk. Zeezoogdieren helpen legers om mijnen te zoeken, indringers te detecteren en wat gezonken is weer boven te brengen. Maar wat doen ze nog meer?

Je hebt 11% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Joris Croket

    Tuurlijk, de Russen hierover bashen maar de Amerikanen doen dit al zolang. De Amerikanen hebben al veel dieren opgeofferd, denken totaal niet aan dierenleed en hebben ondanks hun relatief korte bestaan al heel veel oorlogen uitgevochten. Terwijl Rusland steeds in slecht daglicht wordt gesteld maar als je ze gaat vergelijken zijn de Russen brave doetjes.

  • Dirk Verhoeven

    Goed zo. Geen harnas meer maar gareel. Dan zijn de dierenvrienden ook niet meer ongerust.