Na hetze rond Jood en drugssmokkelaar zet Peeters moeder van Syriëstrijder op zijn lijst: "Wie haar aanvalt, komt mij tegen"

Jan Aelberts
Hij had een chassidische Jood op de CD&V-lijst in Antwerpen. En een Albanees, die met 3 kg heroïne in zijn koffer werd betrapt. Toch heeft Kris Peeters nóg een opvallende kandidaat voor 14 oktober: Fatima Ezzarhouni, moeder van een intussen gesneuvelde Syriëstrijder. "Maar wie haar daarvoor persoonlijk aanvalt, komt mij tegen."

Ze zat wat zenuwachtig te schuiven op haar stoel, geprangd tussen minister en Antwerps CD&V-lijsttrekker Kris Peeters en parlementslid Nahima Lanjri. Want het is toch wat, vond Fatima Ezzarhouni, zo'n eerste keer naar buiten komen als politica. 

Je hebt 10% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

511 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Rudy Van Praet

  Peeters wat ga je nog uitvinden?? De vlaming heeft je door, stemmen stemmen ronselen en verder moeilijk doen, sukkelaar

 • Willy Mertens

  Ruikt naar machtsmisbruik

 • Francis Vancauwenbergh

  Zou Peeters niet beter een cursus gaan volgen in een of andere Normaalschool?

 • Raoul Rouma

  En, is iemand hem al tegengekomen?

 • Gino Denil

  Ik heb het niet over links of rechts, Hubert Wielle. Maar over die 70% Vlamingen die wel genuanceerd kunnen denken. En ik maak me sterk dat er daar ook bij zijn onder het publiek van VB, N-VA en OVLD. En over het mikken van N-VA op het kiespubliek van het VB. Waardoor die een discours gaat volgen dat een deel van de eigen kiezers afschrikt en een ander deel tot het besluit doet komen dat het origineel altijd beter is.