Exclusief voor abonnees

Na getuigenis over kernwapens in Kleine Brogel: “Wil er nu eindelijk een minister toegeven dat ze er liggen?”

 Groen-parlementslid Wouter De Vriendt.
BELGA Groen-parlementslid Wouter De Vriendt.
"Wil nu eindelijk een minister toegeven dát hier atoomwapens liggen?" Dat vragen Groen-Kamerlid Wouter De Vriendt en Patrik Vankrunkelsven na het getuigenis van een oud-militair in onze krant. "Als de overheid blijft zwijgen, kan het parlement zich straks niet eens uitspreken over de upgrade van de Amerikaanse kernbommen in ons land."

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:Alle artikels uit de krant

48 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • André Christiaens

  Dat die Wouter De Vriendt eens soldaat had geweest bij de Luchtmacht in Kleine Brogel dan was zijn taak daar geweest, past eens twee uur op die bommen. Hoeveel Belgische dienstplichten die hun militaire dienst er gedaan hebben weten dat niet, trouwens werden zij bijgestaan door USA soldaten met honden. Ik ben bij de luchtmacht geweest in Brustem, daar lagen ook veel onbekende bommen in de munitiedepot misschien ook kernbommen? niet zeveren Groen ventje.

 • guido vangheluwe

  en daarvoor word hij dus rijkelijk betaald , doe daar ook eens iets aan aar dan is het stil aan de overkant

 • andre callens

  Waarom zou een minister dat toegeven ? om groen te plezieren ?

 • Jacques Mertens

  Het is militair geheim, in het belang van ieders veiligheid. Aanzetten tot de schending van dat geheim is landverraad en zou eigenlijk een gevangenisstraf moeten opleveren.

 • François Nuyts

  Bij gebrek aan iets anders beginnen de Groenen dan maar weer eens over de Kernwapens die daar al een eeuwigheid liggen . Triestige familie hoor .