Exclusief voor abonnees

Na de smeekbede richting links: wat ging er om in hoofd van Michel?

ONTSLAG REGERING | Als hij zichzelf wil opvolgen, moét hij bij N-VA zijn

Grapje van een liberaal, gisteren: "De premier moet met een stijve nek wakker geworden zijn. Zo lang naar links kijken kan niet gezond zijn."
Photo News Grapje van een liberaal, gisteren: "De premier moet met een stijve nek wakker geworden zijn. Zo lang naar links kijken kan niet gezond zijn."
Wat dreef oerliberaal Charles Michel om, in een ultieme reddingspoging, de hand uit te steken naar links? Gele hesjes, slechte peilingen en de complete vernedering door N-VA, valt te horen bij MR. "Maar Michel een linkse jongen? Niks van." Sterker: wil de beschadigde premier zichzelf nog opvolgen, dan liggen zijn grootste kansen bij N-VA.

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Christophe Baele

  Zorg voor een eerlijke maar strenge migratie, een economisch beleid dat vooral de 85 procent gewone mensen ten goede komt en zorg ook voor een vergroening van de energie en vervoersector. Gewoon doen, dit doe ik al 18 jaar in mijn beroepsleven en ik hoop er tot mijn 67 jaar mijn leven aan te wijden aan de integratie, dat meer mensen een goeie job hebben die ze graag doen en gelukkige jonge mensen slimmer maken. Dat is de grote uitdaging van ieder van ons.

 • Valentin Valmont

  Een premier met marionet allures.

 • marc castermans

  Ik heb Michel bezig gehoord en gezien en ik moet zeggen dat ik nog nooit een premier zo plat op de buik heb zien gaan. Niet alleen een vol uur smeken om toch maar recht te blijven, maar bovendien, met het fiat van CD&V, O-VLD en MR, volledig afstappen van de eigen overtuigingen en de links en groene eisen vrijwel volledig te volgen. Nooit meegemaakt en echt zielig.

 • Geert Verschelde

  In dit artikel staat "de nooduitgang die Michel later in zijn politieke loopbaan wilde nemen; de Europese instellingen". Michel is al 4 jaar bezig met zichzelf op het internationale forum in de kijker te plaatsen. Daarom moest en zou hij naar Marrakesh gaan om op dit internationaal forum zich te tonen en in de kijker te lopen. Hij was al langer op zoek naar een internationale functie, zoals bijna alle eerste ministers doen.

 • Tom Faes

  Het is overduidelijk de toekomst van Michel ligt op Europees vlak . Voor België was hij te plat ,maar dat ligt voor negentig procent aan de ruziestokers van de nva.