Exclusief voor abonnees

Na de 109 verplichte alcoholsloten: Hans (50) blaast 50 keer per dag in auto én vrachtwagen

Illustratiebeeld
WFA ALEX DE HAAN Illustratiebeeld
"Als ze het probleem van drinken en rijden willen oplossen, waarom zetten ze niet standaard een alcoholslot in elke nieuwe auto? Airco en gps zit er toch ook in, dus zo moeilijk kan het niet zijn." Vrachtwagenchauffeur Hans (50) weet wat hij zegt. Hij rijdt zelf met een alcoholslot, na drie keer positief blazen. "Ik slaap beter. Ik eet beter. Ik voél me beter. En ik rij veiliger."

Je hebt 6% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:Alle artikels uit de krant

29 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eric maier

  Omdat Hans een probleem heeft moet volgens hem dan maar iedereen met een alcoholslot gaan beginnen rijden ? Het is simpel : zelfdicipline. EN wie drinkt en tegen de lamp loopt, zet daar een alcoholslot op. Daar eindigt het ook nog niet bij, want buiten de boete moeten ze ook de installatie van zo'n slot betalen en dat is een zware rekening 1800-3000 euro notabene. Je zal het wel afleren.

 • Alex bugmenot

  In de plaats daarvan een chiplezer plaatsen voor het rijbewijs. Geen rijbewijs, niet rijden. Iets fout gedaan, meteen rijbewijs afnemen. Rijbewijs lenen van iemand anders? Die zijn rijbewijs afnemen.

 • Hans Mannaerts

  Airco en GPS zijn luxe producten, een alcoholslot is een straf voor mensen die het niet kunnen laten om te drinken en rijden. Waarom heel de bevolking straffen voor de fout die enkelingen maken?

 • André Van Laethem

  Sorry maar als geheelônthouder ga ik niet elke keer blazen. Ik weet dat ik nuchter bën. Laat drinkers opdraaien voor hetgeen ze doen en rokers voor wat zij doen. Heb ik niets mee te maken

 • Jos Plessers

  Dus,een deel punten,een paar duvels,wat wijn en meneer moet vroeg uit de veren om met de camion gaan te rijden.Die alcohol zit nog in zijn bloed.Levenslang rijverbod.Zulke kerels maken dat alle truckers een slechte naam krijgen