photo_news
Volledig scherm
PREMIUM
© photo_news

Na Antwerpen en Gent overwegen nog 16 steden en gemeenten lage-emissiezone: “Voor beter milieu, maar ook voor de boetes”

Als aan het huidige wagenpark niets verandert, zullen over vijf jaar 1,2 miljoen in Vlaanderen ingeschreven dieselwagens een rijverbod krijgen voor de binnenstad in Antwerpen en Gent. Het zou kunnen dat een miljoen Vlamingen staan te popelen om een minder vervuilende of zelfs elektrische auto te kopen, maar zelfs dat lost volgens VAB het probleem niet op.

105 reacties

 • Martine Casters

  2 jaar geleden
  Toch schoon dat ze het zelfs niet meer wegsteken dat het hun enkel om de poen te doen is...
 • Lily Dossche

  2 jaar geleden
  Boijkomende verdoken belastingen ( alweer) en een doodsteek voor de kleine middenstand waar het Unizo het ook al niet meer nodig vindt om te reageren ......wat een circus ....!!
 • luc vanuytsel

  2 jaar geleden
  Gaan al die inwoners van borgerhout een nieuwe mercedes kopen of gaan ze er een krijgen?
 • Eddy Reviers

  2 jaar geleden
  Dit is alweer een bijkomende taks en heeft niets met milieu te maken betaald en je auto is milieuvriendelijk
 • Bruno Draulans

  2 jaar geleden
  Het ironische is, dat men gelijkertijd de regels voor oldtimers wijzigd, waardoor die meer kilometers mogen rijden. Ze moeten nu wel jaarlijks gekeurd worden maar vervuilen wel hard. Je ziet daar veel jeugd mee rond rijden, omdat zij geen jonge occasie kunnen betalen.
 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 2. PREMIUM

  38% minder mensen werkt van thuis uit

  Steeds meer mensen trekken opnieuw naar de werkvloer. In de laatste week van juni werkte nog slechts 43% van de Belgen van thuis uit, terwijl in de eerste week van de lockdown nog bijna zeven op de tien mensen telewerkten. Dat is een daling met 38%. De cijfers komen uit de Grote Coronastudie van de UAntwerpen, gebaseerd op een bevraging bij 27.000 Belgen. 'Het nieuwe normaal' blijkt intussen ingeburgerd op de meeste werkvloeren. Meer dan drie op de vier deelnemers zeggen meestal of altijd afstand te kunnen houden en de handen te wassen of ontsmetten. Eén op de drie draagt doorgaans een mondmasker op het werk.
 3. PREMIUM

  Klopp en Mourinho sneren naar Man City

  Twee trainers zijn niet blij dat het TAS de Europese schorsing van Man City heeft teruggedraaid. Tottenham-trainer José Mourinho haalde hard uit. "Het is een schandalige beslissing. Als City niet schuldig is, dan krijgt het toch geen boete van 10 miljoen euro? Als de club wel schuldig is, moet ze uitgesloten worden. Er is geen middenweg. Dit is een heel vreemde beslissing." Zo goed was The Special One niet op de hoogte: City kreeg een boete omdat ze niet meewerkten aan het onderzoek. Ook Jürgen Klopp, kampioenencoach van Liverpool, heeft zijn bedenkingen: "Het was geen goede dag voor het voetbal. Ik wil er zelf niet te veel bij betrokken raken en ik ken de details in de zaak van Manchester City niet, maar ik vind dat we ons aan de regels van de Financial Fair Play moeten houden." Pep Guardiola was in vorm. Hij verdedigde zijn club vurig: "Het zou prettig zijn als de kritiek zou stoppen." (KTH)