Na 44 invallen blijven 9 verdachten in de cel: "Kleine vissen hebben bekend. Nu de grote nog"

Dejan Veljkovic
Photo News Dejan Veljkovic
In het voetbalschandaal blijven negen verdachten ook dit weekend in de cel. Naast 'supermakelaars' Mogi Bayat en Dejan Veljkovic gaat het onder anderen om twee bestuursleden van KV Mechelen en scheidsrechter Bart Vertenten.

Het was al diep in de nacht van donderdag op vrijdag toen de advocaat van hoofdverdachte Dejan Veljkovic het gerechtsgebouw in Tongeren verliet. "Aangehouden", zei meester Kris Luyckx. Zijn cliënt is in verdenking gesteld van deelname aan een criminele organisatie, witwassen en private omkoping. "Dat is zowel actief als passief." Meer uitleg kwam er niet. Ook niet over of de makelaar al dan niet bekentenissen aflegde. Als huismakelaar van KV Mechelen zou Veljkovic vorig jaar de degradatiestrijd hebben beïnvloed. Volgens het gerecht heeft ook topscheidsrechter Bart Vertenten daar een rol in gespeeld.

Je hebt 25% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patrick Martens

  Schaf heel die voetbal gewoon af. Is een besparing.

 • roger brouwers

  Zal bij de kleintjes blijven.De rest mag overmorgen terug beginnen en voortdoen.Wij zitten in Belgie.Dat zegt toch genoeg op gebied van justutie

 • Rudi Bollaerts

  De kleinere onbekende zullen wel weeral opdraaien en de grote schurken zal men vrijlaten en binnen een paar maanden beginnen ze weer, het is net zoals in de politie een vuil stinkende beerput.

 • Jeroen Dekop

  De staatskas zal er goed bij varen als die witwassers hun schuld zullen moeten betalen.

 • Peter Knaap

  belastingsgelden terug aan de burger geven, of waar gaan die ingeschreven worden