Exclusief voor abonnees

N-VA legt abortus op tafel als breekpunt: “We gaan niet rap-rap beslissen over leven en dood”

'Proteststem' Valerie Van Peel (N-VA) over abortus en andere ethische thema's

Valerie Van Peel (N-VA)
Photo News Valerie Van Peel (N-VA)
"Als de nieuwe abortuswet gestemd wordt, zal de N-VA - als we in de regering komen - die terugdraaien." Valerie Van Peel, de luidste proteststem tegen de versoepeling van de wet, windt er geen doekjes om: abortus is een breekpunt voor regeringsdeelname van de N-VA.

Je hebt 5% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 2 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 2 weken gratis


Alle artikels uit de krant

92 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jacky Vanderplas

  Dit zijn praktijken die door de nasi werden gehanteerd en door het links kamp is uitgebouwd er zijn mensen die daar genoegen vinden in het uitvoeren van deze handeling zo kunnen zij ongestoord moorden. En inplaats van slachtoffers te helpen ook financiel ,om hun kind te behouden , worden zij pshygisch bewerkt om toch maar hun kind te laten vermoorden en nadien ,en niet weinigen vaak de rest van hun leven met een schuld gevoel blijven lopen . .rode neus ....gefaald !?

 • Roger Geens

  Het Parlement is een groep mensen die werden verkozen in een democratisch bestuurd land ,zij kunnen dus beslissen bij meerderheid en daar kan de NV-A alleen maar op toezien hoe dat gebeurt .Hun vrienden van het Vlaams Belang kunnen dat eveneens .

 • Jef Lois

  Abirtus op 18,5 weken is moord punt en ik ben geen aanhanger van nva. Als je het als vrouw niet weet na 12 weken dan mag men het niet meer toe laten op 18,5 punt zij die dit doen veroodelen door een rechtbank.

 • Gino Denil

  Maar de N-VA is nog veel minder de bevolking, geert jespers. Politieke hooligans van langs de zijlijn die met list, bedrog en leugens een plaats in de Vlaamse regering en in de vorige federale regering verworven hebben.

 • RENE LENAERTS

  Bepaalde breekpunten zijn hefbomen om toch zeker in de federale oppositie terecht te komen.