N-VA klaagt sp.a'er aan voor perslek na dodelijke ontploffing op Paardenmarkt

OCMW-voorzitter Fons Duchateau (N-VA) heeft een klacht ingediend tegen sp.a'er Johan Peeters.
Laenen OCMW-voorzitter Fons Duchateau (N-VA) heeft een klacht ingediend tegen sp.a'er Johan Peeters.
Het Antwerpse OCMW-raadslid Johan Peeters (sp.a) wordt verdacht van schending van het beroepsgeheim. Hij zou na de ontploffing op de Paardenmarkt in januari, waarbij twee bewoners om het leven kwamen, vertrouwelijke informatie hebben gelekt. 

Het zou gaan om de informatie dat OCMW-medewerkers de dienst Woontoezicht eerder al hadden gealarmeerd over de erbarmelijke staat van de ontplofte woning. Maar Woontoezicht, dat onder de bevoegdheid van burgemeester Bart De Wever (N-VA) valt, vond een controle niet prioritair. OCMW-voorzitter Fons Duchateau (N-VA) heeft nu een klacht ingediend tegen Johan Peeters. Het raadslid is al verhoord door de federale politie, net als drie OCMW-medewerkers. Peeters wil voorlopig niet reageren, om het onderzoek niet in het gedrang te brengen. 

De Antwerpse sp.a betreurt de klacht. "Het is ontoelaatbaar dat N-VA weigert op een volwassen manier het debat te voeren rond dossiers die de oppositie aanklaagt", vindt gemeenteraadslid en voormalig minister Monica De Coninck. Volgens sp.a verleent Peeters zijn volledige medewerking aan het onderzoek en heeft hij "het volste vertrouwen in het werk van het gerecht". De Coninck ziet in de klacht echter "een poging om de echte discussie over het falende woonbeleid uit de weg te gaan".

Sp.a vraagt in een reactie op het onderzoek naar Peeters opnieuw om een verplicht conformiteitsattest voor huurwoningen, waarbij de verantwoordelijkheid volledig bij de verhuurder komt te liggen.Alle artikels uit de krant