Geert Bourgeois sprak in eigen naam, niet als spreekbuis van N-VA.
Volledig scherm
PREMIUM
Geert Bourgeois sprak in eigen naam, niet als spreekbuis van N-VA.

N-VA in oppositie: volgens De Wever een vloek, volgens Bourgeois een zegen

"Steek ons in de oppositie. Het zal ons over vier jaar geen windeieren leggen." Een Vivaldi-coalitie is volgens N-VA-kopstuk Geert Bourgeois "een cadeau" voor zijn partij. Al lijkt N-VA het geloof in een paars-gele coalitie nog niet helemaal opgeborgen te hebben.

74 reacties

 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  Een grote put creëren. Zelf in de oppositie gaan en die put door de anderen laten vullen. In de hoop dat die dan de rekening gepresenteerd krijgen van de kiezer. En dan glansrijk terug komen. Zo ziet Bourgeois het. Laten we hopen dat de kiezer dat dan niet laat gebeuren en zich blijft herrinneren waar die extra vandaan kwam.
 • Luc Van Bogaert

  1 jaar geleden
  Op vijf jaar tijd maakte de Zweedse regering een put in de lopende begroting van zo maar eventjes 12 miljard euro, il faut le faire ! Taxshift prima, maar dan moet die zelfde taxshift ook gefinancierd zijn, wat hier duidelijk niet het geval was.
 • danny janssens

  1 jaar geleden
  Rutten vorm een paarsgroene regering en geef Bourgeois zijn zin, iedereen blij! Wel even uit de vlaamse regering als het kan, ik ook blij!
 • andre van de wege

  1 jaar geleden
  nva moet voledig verdwijnen in Belgie en vlaanderen,want het is een partij die de werkende mens armer maakt.
 • raf peeters

  1 jaar geleden
  Nogal wiedes dat ze in oppositie willen ,lees geen verantwoordelijkheid nemen ,zijn we al gewoon om dan na 4 jaar weer met een vingertje te kunnen wijzen is hun plannetje. Helaas heb je nu al 8 jaar nodig om de kemels en miskleunen van de voorbije 4 jaar van de NVA recht te zetten.Jammer dan de Vlaming veel te makkelijk te manipuleren is en direct alles gelooft(denk maar niet dat je 2000€ minder belasting gaat betalen bij splitsen)maar maken ze wel de naive burger wel wijs
 1. Vreemde tijden voor Vlaamse artiesten nu publiek opzwepen niet mag: "Als het niet rustig is, stap ik van het podium”
  PREMIUM
  Muziek

  Vreemde tijden voor Vlaamse artiesten nu publiek opzwepen niet mag: "Als het niet rustig is, stap ik van het podium”

  “Ik speel sneller een traag nummer, want als je de polonaise gaat spelen, dan zweep je de mensen op en hebben ze meer zin om te dansen.” Vlaamse artiesten zien in deze coronatijden hun job veranderen. Ze willen zoveel mogelijk sfeer maken, maar afgelopen weekend werd nog een optreden van Gene Thomas stilgelegd omdat de feestvierders massaal begonnen samen te troepen rond hem. De volumeknop naar beneden draaien, de keuze van de nummers aanpassen, van het podium stappen,... Wij vroegen aan onder andere Laura Lynn, Pat Krimson, Sergio en Guy Swinnen hoe zij proberen te voorkomen dat hun optredens uit de hand lopen.