Exclusief voor abonnees

Mucopatiënt Lorenzo over leven in extra tijd: "Ik zou 10 jaar worden. Dan 18. Dan 25. Nu ben ik 34 en heb ik een dochter"

"Ik heb nog één droom: mijn dochter volwassen zien worden. Dat wil zeggen: het nog een jaar of twintig volhouden", zegt Lorenzo De Wilder.
Benoit De Freine "Ik heb nog één droom: mijn dochter volwassen zien worden. Dat wil zeggen: het nog een jaar of twintig volhouden", zegt Lorenzo De Wilder.
Lorenzo De Wilder was zes maanden toen hij mucopatiënt werd. Zijn levensverwachting toen: 10 jaar. Vandaag is hij 34, en zeggen de statistieken dat hij 37 jaar zou moeten worden. Zo gaat het al z'n hele leven: hij veroudert in hetzelfde tempo als er steeds betere medicatie voor mucoviscidose op de markt komt. "Ik heb nog één droom: mijn dochter volwassen zien worden. Dat wil zeggen: het nog een jaar of twintig volhouden."

Je hebt 5% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Theo Van Hoof

    Profiteer van het leven man. Hier is pas een 38-jarige muco patient overleden. Wat je verklaard, is dat medisch aangetoond Linda Wellekens? Zijn daar de nodige onderzoeken naar gebeurd? Met een controlegroep?

  • Linda Wellekens

    Wilt u aan deze moedige man zeggen dat hij zichzelf een veel langer leven kan bezorgen en een beduidende verbetering van zijn gezondheid, wanneer hij het macrobiotisch voedingspatroon zou volgen :-) ? Dank u.