Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © RV

"MRI-scan spoort borstkanker op die mammografie nog niet ziet"

Jaarlijks kunnen honderden gevallen van borstkanker sneller opgespoord worden met een MRI-scan. Als vrouwen erg dicht borstweefsel hebben, is het via een mammografie moeilijker om borstkankertumoren te vinden. Dat blijkt uit Nederlands onderzoek. En toch pleit radioloog Pieter De Visschere (UZ Gent) niet voor meer MRI-scans. "Die geven veel vaker vals alarm."

3 reacties

 • Lou Bakker

  2 jaar geleden
  Warmte cameras schijnen ook ingezet te kunnen worden. Niet duur. Iets te zien ? Direkt een MRI. Niets te zien ? Een mammografie.
 • willem merken

  2 jaar geleden
  En veel minder pijnlijker voor de patiënt.
 • DIRK RASSCHAERT

  2 jaar geleden
  Waarom dan nog tijd en geld verspillen (en ook het gezondheidsrisico voor de patiënt) met een mammografie ?
 1. Op vakantie draagt Djokovic wél mondmasker
  PREMIUM

  Op vakantie draagt Djokovic wél mondmasker

  Novak Djokovic (33) heeft zich voor het eerst weer laten zien sinds hij positief testte op het coronavirus. De Serviër is op vakantie in Bosnië, waar hij onder andere een bezoek bracht aan Visoko. Daar staat een heuvel waar in een ver verleden piramides zouden hebben gestaan. Hij kreeg er, in het bijzijn van zijn ouders en een bodyguard, een rondleiding door de Bosnische wetenschapper Semir Osmanagic. Opvallend: de Serviër droeg nu wél een mondmasker. Het nummer één van de wereld ligt al even onder vuur sinds hij een exhibitietoernooi organiseerde zonder respect voor de coronaregels. Zo geraakte hij net als enkele collega's en zijn vrouw besmet met het virus. (ODBS)
 2. Zulte Waregem verpulvert KVK-record tijdens teambuilding
  PREMIUM

  Zulte Waregem verpulvert KVK-re­cord tijdens teambuil­ding

  De spelers van Essevee bivakkeren voor een tweedaagse teambuilding in de Ardennen. In La Roche werd de klassieke death ride gehouden met Saido Berahino in een hoofdrol. Marcq en De Ruyver zijn nog niet hersteld van hun blessure uit de oefenpartij tegen Cercle en konden niet aan de activiteiten deelnemen nu Essevee voor de eerste keer richting Ardennen trok. Opvallend was dat ook de (jonge) assistent-trainers Timmy Simons en Davy de fauw aan de esbattementen deelnamen. En er was nog een leuk detail voor de groep: de plaatselijke organisator liet weten dat het record van de traditionele 'brandweerproef' tot hiertoe op naam stond van KV Kortrijk met 52 seconden. En dat werd gisteren verpulverd door Essevee met 49 seconden. (ESK)