Een kind in thuis-quarantaine in Charleroi.
Volledig scherm
Een kind in thuis-quarantaine in Charleroi. © Photo News

Mogen we nog op familiebezoek en kan de poetsvrouw nog komen? 26 vragen beantwoord over ons dagelijks leven in de coronacrisis

De coronacrisis roept elke dag nieuwe vragen op. We willen vooral weten hoe we ons leven nu moeten leiden. Mogen we nog op familiebezoek? Hoe bescherm ik me het best? En hoeveel vrijheid geven we onze kinderen nog? Met experts Steven Callens (professor infectieziekten UZ Gent) en Erika Vlieghe (diensthoofd infectieziekten UZ Antwerpen) proberen we u antwoorden te geven op veelgestelde vragen.  

24 reacties

 • Benny Vervoort

  1 jaar geleden
  Mij interesseert in hoeverre men de privacywet nog vol kan hanteren? Als er op het werk iemand positief is getest vind ik dat we het recht hebben te weten wie om T weten of we er contact mee gehad hebben of niet. Zeker voor mensen die oudere en kinderen thuis hebben. Want de mogelijkheid dat we het verder geven aan deze zwakkere mensen blijft door het niet te weten te groot. Wat voor zin heeft privacy hier nog? Door preventie maatregelen kunnen we het doorgeven voorkomen maar privacy houdt dit
 • Kim Van De Sande

  1 jaar geleden
  Ik werk in bijberoep als kapster aan huis. Hoe kan ik mijn job veilig uitvoeren. Terwijl ik me steeds moet verplaatsen naar mensen die niet alleen thuis zijn. Waar er meer ziektekiemen zullen rondhangen dan in een salon waar je dan toch nog op tijd en stond alles kan ontsmetten/poetsen. Zonder mondmasker en waar je helemaal niet kan voldoen aan de social distancing regel. Wat dus met de kappers aan huis?
 • didier beurkens

  1 jaar geleden
  En hier ligt duidelijk een stuk van het probleem beste pers, deze vraagstelling wat mag ik nog wel geeft een negatieve ondertoon van bestraffing. Denk aan de beroemde woorden van JFK : vraag niet wat mijn land voor mij kan doen maar wel wat ik voor mijn land kan doen en we hebben een totaal andere insteek. Jullie zijn medeverantwoordelijk voor de acties en reacties van de massa in deze tijden, gedraag je dan er ook naar !
 • Brinda Beirlaen

  1 jaar geleden
  Wat met rechtbanken? Worden zaken uitgesteld of werken ze daar verder
 • sigrid verbeyst

  1 jaar geleden
  zelf een poetsvrouw zijnde moet ik toch even melden dat de meeste mensen nu van thuis uit werken met hun kinderen bij in huis , dus meer risico voor ons en ook voor hun daar wij constant van werkplekken wisselen , waar is de logica ? mensen lopen ons voor de voeten , kinderen ravotten rond in huis,als ze dan toch this zijn best hun eigen vuil opkuisen denk ik en wij ook minder risico om besmet te raken of rond te dragen .;;;
 1. PREMIUM

  'Instafa­mous' dit najaar op VTM GO

  De opnames van de VTM-webreeks 'Brak' zijn nog maar net van start gegaan of de volgende serie op maat van jongeren staat alweer in de steigers. 'Instafamous' zal die heten en onder meer Dempsey Hendrickx, een van de 'Helden' op Ketnet, Jade Mintjens uit 'Ghostrockers' en Jennifer Heylen, later te zien in 'Phil Frisco', spelen de hoofdrollen. De reeks gaat over een van de bekendste influencers van het land, die tijdens een opname op Instagram een verkeersongeluk heeft. Wanneer ze bijkomt, heeft ze van haar vorige leven geen weet meer. Ook bekende namen als Sean Dhondt, Eline De Munck en Andy Peelman zullen de revue passeren. VTM zet volop in op exclusieve onlinereeksen voor jongeren, om nog meer aansluiting te krijgen bij die doelgroep. 'Instafamous' zal in het najaar te zien zijn op VTM GO. (DBJ)
 2. Wilmès: “Maximum dertig minuten in supermarkt, samenscholingen zijn verboden” - De Crem: “Ordediensten zullen streng toezien”

  Wilmès: “Maximum dertig minuten in supermarkt, samenscho­lin­gen zijn verboden” - De Crem: “Ordedien­sten zullen streng toezien”

  Er liggen in ons land intussen 361 mensen in het ziekenhuis met het coronavirus. Het gaat om een toename van 109 patiënten. In heel België zijn in totaal 1.243 personen besmet met Covid-19. Als reactie nam het Nationaal Crisiscentrum nog strengere maatregelen, maar een totale lockdown is het nog altijd niet. Het EK voetbal gaat volgende zomer niet door, Brussels Airlines schrapt alle vluchten vanaf zaterdag. Een sprankeltje hoop: in Italië verspreidt het coronavirus zich sinds de lockdown voor het eerst trager.
 1. En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"
  Play

  En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"

 2. Is de 71-jarige Mary de sterkste oma ter wereld?
  Play

  Is de 71-jarige Mary de sterkste oma ter wereld?