Exclusief voor abonnees

Moeder Syriëstrijders dient klacht in tegen Belgische staat: “Politie en politiek lieten hen zomaar vertrekken”

Ghita B. toont foto's van Zacharia (links) en Ismaïl (rechts). De moeder denkt dat beiden ondertussen overleden zijn.
Eric de Mildt Ghita B. toont foto's van Zacharia (links) en Ismaïl (rechts). De moeder denkt dat beiden ondertussen overleden zijn.
Zes jaar na het vertrek van haar twee zonen naar Syrië klaagt een vrouw - zelf verdacht van het financieren van terrorisme - de Belgische staat aan. "Wij hebben alles gedaan om hen tegen te houden, maar politie en politici hebben hen laten vertrekken."

Je hebt 9% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

93 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Rudy Van Go

  Opvoeding, das alles zou ik zeggen

 • Dimitri Maes

  U als moeder is verantwoordelijk voor hun vertrek u hebt hun deze opvoeding gegeven u als moeder hebt ze laten vertrekken

 • Carl Peeters

  Onnozel gans.

 • Ruud Roeders

  En ze gaat nog gelijk krijgen ook, let maar op.

 • Tim Loos

  Die linkse advocaten toch! Is dat een speciale studierichting geworden op de Unif? Kan bijna niet anders. Eerste les hoe haalje uw eigen land en onderdanen onderuit te voordele van criminelen en terroristen.