Ghita B. toont foto's van Zacharia (links) en Ismaïl (rechts). De moeder denkt dat beiden ondertussen overleden zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Ghita B. toont foto's van Zacharia (links) en Ismaïl (rechts). De moeder denkt dat beiden ondertussen overleden zijn. © Eric de Mildt

Moeder Syriëstrijders dient klacht in tegen Belgische staat: “Politie en politiek lieten hen zomaar vertrekken”

Zes jaar na het vertrek van haar twee zonen naar Syrië klaagt een vrouw - zelf verdacht van het financieren van terrorisme - de Belgische staat aan. "Wij hebben alles gedaan om hen tegen te houden, maar politie en politici hebben hen laten vertrekken."

93 reacties

 • Rudy Van Go

  1 jaar geleden
  Opvoeding, das alles zou ik zeggen
 • Dimitri Maes

  1 jaar geleden
  U als moeder is verantwoordelijk voor hun vertrek u hebt hun deze opvoeding gegeven u als moeder hebt ze laten vertrekken
 • Carl Peeters

  1 jaar geleden
  Onnozel gans.
 • Ruud Roeders

  1 jaar geleden
  En ze gaat nog gelijk krijgen ook, let maar op.
 • Tim Loos

  1 jaar geleden
  Die linkse advocaten toch! Is dat een speciale studierichting geworden op de Unif? Kan bijna niet anders. Eerste les hoe haalje uw eigen land en onderdanen onderuit te voordele van criminelen en terroristen.
 1. PREMIUM

  Ondanks corona scoren studenten even goed tot zelfs béter

  Corona heeft niet gezorgd voor slechte resultaten bij de examens in juni. Dat concluderen KU Leuven, UGent, VUB, UHasselt en een groot deel van de hogescholen na een eerste analyse. Over het algemeen liggen de punten in lijn met die van vorige jaren, vaak wordt er zelfs gewag gemaakt van iets betere resultaten. "De vooruitgang is - tegen mijn intuïtie in - het sterkst bij de startende studenten", zegt KU Leuven-rector Luc Sels. "Net bij de groep waar we ons het meeste zorgen om maakten, zien we dat ze gemiddeld een vol punt meer behaalden: 10,63/20 tegenover 9,68/20." Zowel de KU Leuven, de UGent als de AP Hogeschool Antwerpen zijn er zeker van dat de proffen en lesgevers de lat niet lager hebben gelegd en zeker niet milder hebben geëxamineerd. Er wordt wel gewezen op het wegvallen van het studentenleven en op de verhoogde stress, die wellicht voor meer studie-ijver heeft gezorgd. "Het is een buikgevoel, maar ik denk dat ook de online-lessen geholpen hebben", zegt Jan Danckaert, vice-rector Onderwijs van de VUB. "Studenten konden de les op die manier nog eens herbekijken als ze iets niet verstonden. Maar nu al verklaringen geven is moeilijk. Om dat echt te kunnen doen, hebben we een onderzoek opgezet." (DM)
 1. Vlaming in Wuhan over coronacrisis: "Toch beter de korte pijn dan de 10 maanden die jullie meemaken"
  Play

  Vlaming in Wuhan over coronacri­sis: "Toch beter de korte pijn dan de 10 maanden die jullie meemaken"

 2. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"