Exclusief voor abonnees

Minstens 171 Belgen sterven op vakantie: “In het buitenland gaan we twijfelen achter het stuur”

Eind juli kwamen nog drie Belgische toeristen om bij een zwaar ongeval in Zuid-Frankrijk.
DDM ROBERT PARDO Eind juli kwamen nog drie Belgische toeristen om bij een zwaar ongeval in Zuid-Frankrijk.
Minstens 171 Belgen stierven deze zomer op vakantie in het buitenland. Nooit waren dat er zoveel. "Door onze hang naar avontuur nemen we te veel risico. En in de auto beginnen we te twijfelen."

Je hebt 9% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ronald Van Beneden

  Leven is ook kunnen sterven. Simpel. Zelfs als je niets doet zul je uiteindelijk sterven. Een oplossing voor het verkeer? Als ze dan toch iets goed kunnen doen wat ik zelfs bij deze nog betwijfel maat Europese afspraken.

 • Eric Kok

  Hier in België kan of mag je maar 70 km/h rijden en een chaos van wegen en kruispunten die nergens hetzelfde zijn en dat kom je ook alleen maar in België tegen, als je dan op vakantie gaat en je een watje op de weg bent om het zo maar even uit te drukken en je komt ineens in een goed georganiseerd land terrecht , kan je helemaal niet meer mee in de nieuwe verkeerssituaties en maak je ongelukken, wordt wakker België!

 • Dirk De Buyst

  Velen kunnen zelfs in eigen land niet behoorlijk rijden en dan gaan ze met vakantie in het buitenland waar sommige regels en verkeersborden verschillen van bij ons.

 • johanneke li

  kleine verschillen in de wetgeving maakt het rijden in het buitenland altijd een avontuur/onvoorspelbaar, dan ga je inderdaad twijfelen. een gezamenlijk verkeersbeleid over heel Europa zou een grote stap vooruit zijn; zelfde regels/limieten, zelfde infrastructuur en dergelijke

 • Bernd Vaes

  Twijfelen? Het is eerder de nonchalance die zo eigen aan de belgen is.