Wouter Beke.
Volledig scherm
PREMIUM
Wouter Beke. © Photo News

Minister van Welzijn onder vuur door rusthuiscrisis: “Beke moet een partner zijn. Geen boekhouder”

"Een absolute chaos in de woonzorgcentra" en "Hoeveel overlijdens heeft hij onder de mat geveegd?": de kritiek op Vlaams minister Wouter Beke (CD&V) klinkt steeds luider. "Er ontbreekt een structurele aanpak: het beleid moet steeds de feiten achterna lopen."

38 reacties

 • phil smedts

  2 jaar geleden
  Tom, de liberalen zitten wat mij betreft ook in het rechtse kamp, samen met NVA en CD&V. Samen hebben ze die besparingen beslist, het is niet 1 persoon of minister die dat beslist, de meerderheid in de regering beslist dat.
 • Geert Landsman

  2 jaar geleden
  Cd&v bezit die ministerspost al 15 jaar! De verrottingsstrategie is hun werk.
 • Tom Van Genechten

  2 jaar geleden
  Phil, het is dus wel een liberale minister die de verantwoordelijkheid draagt voor het tekort aan beschermingsmiddelen he! Of wil je het gewoon niet zien.
 • Danny Govaerts

  2 jaar geleden
  Eerste Vlaamse regel voor rusthuizen na de crisis. Na kijken welke rusthuizen een te hoog dividend heeft uitgekeerd aan zijn aandeelhouders eigenaars zo dat het rusthuis niet naar behoren kon werken. Tweede regel vastleggen hoeveel personeel er minimum aanwezig moet zijn in rusthuizen in verhouding tot de vergoeding die bewoners betalen. Want als er 50 bewoners zijn die €1800 betalen en maar over 1 personeels lid beschikken is dat wel een scheef getrokken verloning.. voor de beheerder eigenaar .
 • phil smedts

  2 jaar geleden
  De voorbije rechtse regering oogst nu wat ze gezaaid heeft met de besparingen op de sociale zekerheid, namelijk overal tekorten aan medisch materiaal, en dat bij de meest kwetsbare groep. Hun besparingen van toen blijken nu eigenlijk een structurele maatregel te zijn waardoor ze nog extra besparingen realiseren op de pensioenen door de ouderen bij gebrek aan materiaal op te offeren. Hopelijk denkt de Belg eens 2 maal na bij de volgende verkiezingen.
 1. PREMIUM

  Foto op achtergela­ten gsm breekt inbreker zuur op

  Een twintiger is veroordeeld tot twee jaar cel voor verschillende inbraken en diefstallen. Hij verloor bij één van die pogingen zijn gsm, wat hem uiteindelijk de das om zou doen. In de nacht van 7 op 8 maart wilde de man een woning in Zaventem binnendringen. Hij slaagde erin een rolluik te forceren en het raam in te slaan. Maar door het lawaai dat hij gemaakt had, wekte hij de bewoner. Tijdens z'n vlucht viel zijn gsm uit zijn zak. De gealarmeerde politie vond een foto van de dader op de gsm en stuurde deze meteen door naar alle patrouilles. Met succes, want even later kruiste één van die patrouilles een verdachte man die wel erg leek op de man op de foto. Die probeerde nog te vluchten, maar dat kon niet baten. In zijn rugzak troffen de agenten gsm's, juwelen en laptops aan. Deze konden gelinkt worden aan twee andere inbraken en enkele diefstallen in de Brusselse metro. (WHW)