Exclusief voor abonnees

Mike Pompeo, de enige man met wie Trump geen ruzie maakt, overtuigde president om Iraanse majoor-generaal uit te schakelen

Gewezen vijanden, nu de beste vrienden: buitenlandminister Mike Pompeo en president Trump.
Getty Images Gewezen vijanden, nu de beste vrienden: buitenlandminister Mike Pompeo en president Trump.
Het was niet Donald Trumps idee om de Iraanse majoor-generaal Qasem Soleimani te doden. Het was buitenlandminister Mike Pompeo's lang gekoesterde plan. Dat die Trump kon overtuigen, onderstreept hoe groot de invloed van Pompeo is geworden - terwijl hij Trumps verkiezingscampagne destijds nog als een "circus" bespotte.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Erwin Van den Bossche

  Mike Pompeo had de juiste visie om in de toekomst gigantische problemen te vermijden met Soleimani die duidelijk uit was om het Westen letterlijk het vuur aan de schenen te leggen en om de macht te grijpen in Iran, ik vermoed zelfs dat de huidige Iranese leiders in stilte blij zijn dat ze deze lastpost kwijt zijn die teveel macht begon te krijgen en hun zetel als bvb President Van Iran wou veroveren.

 • Michel Van der Hoydowch

  Michael Bloomberg is de enige president kandidaat,die de VS ,en de rest van de wereld, nog kan redden van sombere tijden.

 • Diane Bernaerts

  Moet dat niet zijn "de enige man met wie Trump NOG geen ruzie maakt"? Het ene moment ben je in de gratie bij Trump, het volgende val je in ongenade.

 • Geert Vande Walle

  Bij elk goed idee hoort een plan B en zelfs een plan C voor het geval dat plan A niet werkt .

 • Gerard Braeckmans

  Pompeo is zoals Rumsfeld en Cheney waren onder Bush. Mensen die geen geweten hebben. Na de ambtstermijn van Trump verdwijnt hij van het politieke toneel.