De Vlaamse minister-president Jan Jambon.
Volledig scherm
PREMIUM
De Vlaamse minister-president Jan Jambon. © BELGA

Middenveld komt op straat tegen besparingen regering-Jambon: “Week lang vuurwerk”

Met een open brief, ondertekend door meer dan honderd organisaties, trekt het middenveld ten strijde tegen de besparingen van de Vlaamse regering. Begin december volgt "een week lang vuurwerk", met een grote manifestatie op 5 december in Brussel. "Als de regering een warm Vlaanderen wil, schroeft ze de besparingen terug."

20 reacties

 • Ronny Ooijen

  2 jaar geleden
  Toon Van Kerckhove, ga eens kijken wie er al vele jaren vet betaald in de hangmat ligt als spookparlementariër. U kent hem wel.....Bart De Wever. Maar dan is het prima zeker? Ze geven zichzelf opslag. Multinationals en bedrijven krijgen hogere subsidies en premies. Voor de burger schaffen ze de woonbonus af. U noemt dat besparen? Tip : Bespaar niet op zelfstandig nadenken maar op hen te verheerlijken.
 • Jefke Dams

  2 jaar geleden
  Raf Peeters, ik heb een bedrijfsvoertuig, vandaag beginnen in Antwerpen, morgen in Muizen, nadien in Gent, Luik, ik ontvang hierdoor geen km vergoeding, wil direct wisselen met een 9 to 5 job hoor, op hetgeen ik extra verdien, ja ben niet alle dagen thuis, betaal ik 60procent belasting, geld dat verkwanseld word aan degene die zich om 1u in de morgend in hun bed nog omdraaien terwijl ik mag gaan werken, die op zondag grote woorden aan de toog geven. Niet wij kosten geld, wij betalen ervoor!!!!!!
 • caius lepidus

  2 jaar geleden
  remy lempa : uit het moeras trekken ? ons dieper intrekken ja , bent u vergeten wat BDW zei : show us the money ?? wel waar is het geld , daar heeft mr hesp aan meegewerkt. Dank zij de N-VA zijn we armer geworden en de rijken rijker . Ook de N-VA want hun partij kas is de grootste van het land .Daar in snoeien doen ze niet ,eigen zak eerst
 • Wesley Kenis

  2 jaar geleden
  Dat beweging.net zich nog maar een middenveld "organisatie" noemt vind ik gewoon schandalig. Wie heeft ook weeral.het arco schandaal van zich afgeschud...ahja e kaboutertjes zeker. Goed dat er bij die goednieuws organisaties eens gesnoeid woed en war mij betreft mag de politiek ook zijn steentje bijdrage...maar dat zal ijdele hoop blijven als vlamingen steeds graaiers blijven stemmen. Dus linkse ratten: niet janken dat jullie het beleid krijgen waar jullie zelf om gevraagd hebben!!!!
 • Frans Huygen

  2 jaar geleden
  als de politiek eerst is begint te besparen op zichzelf,.Belgie telt ongeveer 11 miljoen inwoners ,dus 11 ministers volstaan om het land te besturen ,zonder enig bijbaantje moet dit gaan .Daardoor kan men de senaat ,de vlaamse ,de brusselse, en de waalse regering afschaffen ,eveneens laten verdwijnen : de hoofdstedelijke gewestraad en duitstalige raad ,de gouverneurs en provincieraden mogen ze ook bedanken voor hun (bewezen) diensten,een flinke besparing is dit !!!!!!!!