Michel veroordeelt Trump, Van Campenhout steunt hem

Donald Trump bij zijn bezoek aan de Klaagmuur in Jeruzalem in mei 2017. Foto rechts: Antwerps diamantschepen Ludo Van Campenhout (N-VA).
afp - kds Donald Trump bij zijn bezoek aan de Klaagmuur in Jeruzalem in mei 2017. Foto rechts: Antwerps diamantschepen Ludo Van Campenhout (N-VA).
Donald Trump wekt wereldwijd woede en verontwaardiging voor zijn erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël. Ook onze premier Michel veroordeelt de beslissing namens de Belgische regering. "Dit gooit olie op het vuur, en dat is niet aanvaardbaar." Michel pleit voor een sterke Europese reactie.

Trump krijgt intussen wél de sympathie van Antwerps schepen Ludo Van Campenhout (N-VA). "Was ik nu in Jeruzalem, ik zou meevieren", verklaart hij aan het tijdschrift 'Joods Actueel'. Van Campenhout heeft al langer een grote affiniteit met Israël en Jeruzalem, waar hij ooit een marathon liep. "Ik zeg niet dat je Trump op alles krediet moet geven, maar op dit punt wel. Dat dit de vrede in de weg staat, snijdt geen hout. Was er de voorbije 70 jaar dan wél vrede, toen Tel Aviv voor velen de hoofdstad van Israël was?"

N-VA beklemtoont dat het om een persoonlijk standpunt van Van Campenhout gaat. Alle artikels uit de krant