Exclusief voor abonnees

Michel Maus over 100 jaar inkomensbelasting: “Die belastingdruk? Daar komt revolutie van”

De fiscus gunt ons geen pleziertje en komt altijd de pret bederven. Lang moest Maus niet nadenken over de titel van zijn boek: "Partycrasher".
Jan De Meuleneir/Photo News De fiscus gunt ons geen pleziertje en komt altijd de pret bederven. Lang moest Maus niet nadenken over de titel van zijn boek: "Partycrasher".
Hieperdepiep hoera! Onze vriend die elke maand trouw met lege handen een bezoek brengt en luistert naar de naam 'inkomstenbelasting' blaast deze maand honderd kaarsjes uit. Maar opdat die lorejassen van de fiscus de kersen niet van een verjaardagstaart zouden plukken, schreef Michel Maus (49) - VUB-prof 'fiscaal recht' en goed ingevoerd in die ellendige materie - maar een boek over onze belastingen. "Zo'n hoge belastingdruk blijven Belgen niet meer pikken. Daar komt revolutie van."

Je hebt 5% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 2 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 2 weken gratis


Alle artikels uit de krant

50 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Leopold Vanhoof

  En toch geloof ik dat de Prof op lange termijn gelijk zal krijgen. De kruik gaat zo lang te water tot ze barst, is nog altijd waar.

 • marc de Volder

  Gaat nooit gebeuren.De Belg is te zwak. De politie,die de politiek vertegenwoordigd,slaat de burger dan wel de kop in..Desnoods het leger.Politici,justitie,banken,verzekeringen,CEO s enz. Allemaal corrupte boel die het plebs domineert door hun ego en elite gedachten. Zo was het altijd en zo zal het blijven.Dit om het land draaiende te houden. Iedereen denkt dat die vrij is maar is niet.Je mag enkel zo ver gaan als deze organisaties tolereren.Democratie bestaat niet.

 • Stephan Chef

  Als gepensioneerde deed ik vorig jaar een cumuljob en verdiende +/-17.000 € daar mag ik na afhouding SZ en FOP nog eens 7.000 € extra aan vadertje staat afgeven. Ons overheidsbeslag is één van de hoogste van de wereld en iedereen blijft dit gewoon slikken, hoe lang nog!

 • Roger De Bondt

  'k zou het geloven. Ik heb 43 jaar gewerkt, 43 jaar alle bijdragen, sociale lasten betaald. Krijg € 1300/ maand (pensioen) Moet nu € 450 belasting bijbetalen, en aan de bron is al € 500 afgehouden, dat €950 belasting op jaarbasis, bijna een volledige maand die ik terug moet geven, neen dit is niet meer normaal.

 • gerda de jongh

  in't parlement krijgen ze 7000 euro per maand, boven op wat ze nog elders verdienen, zoals burgemeester, schepen enz..., ze zouden daar beter wat personenbelastingen innen en mensen met een minder inkomen wat sparen ipv ze leeg te plukken, veel mensen leven in armoede en kunnen geen leuke dingen meer doen en niet iedereen heeft de capaciteit om te studeren om dan een goed betaalde job te vinden.