Exclusief voor abonnees

Met verstomming wachten op de ‘vlexit’: zo kijkt Franstalig België naar Vlaamse verkiezingsuitslag

Foto ter illustratie.
thinkstock Foto ter illustratie.
Met verstomming kijkt Franstalig België naar de verkiezingsuitslag ten noorden van de taalgrens. Spuwen zó veel Vlamingen België uit? "Er heerst fatalisme, want bij elke verkiezing groeien we verder uit elkaar. Er wordt gevreesd voor de 'final countdown' van België." Of een 'vlexit', zo u wil.

Je hebt 6% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:Alle artikels uit de krant

122 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • guy perain

  Het is gewoon dat de Vlaming het meer dan beu is om voor het ''onderhoud '' van Franstalig Belgie in te staan!! Sommige mensen trekken eindelijk hun ogen open!!

 • Erwin Van Roy

  Guido Bervoets.voor wie hadden we dan moeten stemmen. Naar mijn weten is de NVA sinds 5 jaar in de regering. De staatsschuld hadden wd voordien ook al. En de traditionele partijen hadden ook begrotingstekorten. Maar op Vlaams vlak is ons begroting minder dan 1 miljard. Tel daar de 6,5 miljard dat naar de walen gaat. Dus wil zeggen dat Vlaanderen een overschot zou hebben van 2 a 3 miljard euro. Dat zijn feiten

 • eric debanne

  Splitsen hoe rapper hoe liever ... ! We hebben niets gemeend met die walen En geeen geld meer naar Wallonië ...dat ze hun plan trekken ...!

 • Baldr VanHoek

  Een lesje sociologie in aantocht voor Vlaanderen: het geld dat zogenaamd vrijkomt wordt gewoon gestolen door hun eigen politici en diegene die het tekort zullen komen. De Vlaamse regering heeft de begroting niet rond gekregen dames en heren en dat heeft niets met de andere kant van het land te maken maar alles met nog slechter beleid dan het federale. Dus maak je geen illusies dat het beter zou worden...

 • vanaeken jokke

  Guido Bervoets hoe worden Vlamingen al 40 jaar verketterd dat we niet solidair zijn tegenover Walen.Die partij heeft overschot van gelijk dat ziet Guido niet een linkse ziet zoiets niet.Solidair Guido elke Vlaming geeft 1700 Euro en wat krijgt de Vlaming daar voor terug.Ze spuwen in de Vlamingen hun gezicht de Vlaamse melkkoe moet gemolken worden tot er alleen nog een kadaver over schiet.Hopelijk opnieuw verkiezingen dan zal het alleen NVA en VB gedaan met trado partijen 55% dommeriken.