Met 'Recoil' maakt u er een schietkraam van

Game

RV
We hebben ons eventjes goed geamuseerd met Recoil, een lasertag-game van speelgoedfabrikant Goliath, waarbij spelers hun smartphone monteren in een houder op de twee in de startersset geleverde pistolen, en vervolgens op het scherm van hun telefoon informatie als hun scores te zien krijgen. 

De actie voltrekt zich verder in het echt, niet op een scherm. Technologisch is het vrij geavanceerd, met een basisstation dat een eigen wifi-netwerk uitstoot waar de spelers zich ook bevinden: er is dus geen internetaansluiting nodig om met elkaar te communiceren. De pistolen beschikken verder over servo's die een terugslag simuleren - niet voor niets is 'recoil' Engels voor 'terugslag'. Om te herladen moet er stoer op de knop onderaan de kolf worden getikt. 

Prima binnen- en buitenvertier voor oudere kinderen - ze moeten natuurlijk wel de leeftijd hebben bereikt waarop ze een eigen smartphone hebben - of al wie kinds van geest is gebleven. Wel beschikt de opstelling niet over oplaadbare batterijen: er zijn liefst twaalf AA'tjes nodig om het te doen werken. (RM)

Vergelijk hier alle prijzen van de Recoil Spitfire


Alle artikels uit de krant