Exclusief voor abonnees

Meisje met hersentumor zet experimentele therapie in Mexico voort: "Al 13 behandelingen, maar als Maithili wil stoppen, stopt het ook"

Vandaag komt Maithili weer thuis. Om er, met steun van haar hondjes, stilaan weer bovenop te komen.
Benny Proot Vandaag komt Maithili weer thuis. Om er, met steun van haar hondjes, stilaan weer bovenop te komen.
Maithili Vanhille was vastbesloten: mochten scans uitwijzen dat de tumoren in haar hoofd groeiden, dan zou de 13-jarige uit Assebroek de experimentele kankerbehandeling in Mexico stopzetten. Een lichaam kan maar zoveel dragen. Maar kijk: de tumoren bleken stabiel en Maithili gaat dóór. Vandaag komt het meisje weer thuis, na haar dertiende behandeling. "Maar zegt ze nu dat het moet stoppen, dan stopt het ook", zegt papa Sam.

Sam Vanhille is moe van de laatste paar dagen. Vorige week zwaaide hij zijn vrouw Stefanie en dochter Maithili uit op de luchthaven van Schiphol. Zij trokken voor de zoveelste keer richting Monterrey, een industriestad in het noorden van Mexico; hij bleef samen met zoon Moroni (16) thuis in het West-Vlaamse Assebroek. Daar wachtten ze bang op nieuws, tot Stefanie om 4 uur donderdagnacht belde. Met de boodschap: we gaan dóór. Op de scans was te zien dat de twee tumoren in Maithili's hersenstam niet meer al te actief zijn. Dus kreeg het tienermeisje afgelopen vrijdag in Mexico voor de dertiende keer via de lies een cocktail van medicijnen ingespoten. Na een bijzonder zware periode klonk de tiener weer positief. "Als de resultaten positief blijven, blíjven we ook doorgaan", vertelt Sam.

Herinneringen maken

Je hebt 20% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Mi Janssens

  Veel moed en positiviteit voor deze prachtige dappere meid! Ik hoop dat het weer geholpen heeft en dat Maithili weer verder kan plannen maken. We kunnen veel van dat meisje leren en haar een hand aanreiken. Veel kracht en liefde voor gans het gezin.

 • Marijke Molenberghs

  Hopelijk komt het Goed met het meisje.

 • De wereld is om zeep.

  Filip Desmedt, jij hebt ofwel geen kinderen ofwel geen hart of misschien wel beide... gratis naar Mexico alsof het om een plezierreisje gaat... Je moest je schamen. Waarschijnlijk ook nog nooit een cent bijgedragen aan crowdfunding...

 • Filip Desmedt

  NIET meer al te ACTIEF , dus nog steeds ACTIEF !!! Maar ja , crowdfunding , en meegaan naar Mexico gratis , is steeds heel leuk , binnenkort de 14 de keer ....

 • Ramon Simon

  Je moet goed luisteren naar wat die Mexicaanse dokters zeggen. Ze spreken over een behandeling, nooit over een genezing. Een kaars in u oor steken kan je ook een behandeling noemen. In het beste geval win je tijd, maar net als dat ander jongetje zal je sterven. Dat zieke mensen zonder perspectief alles proberen is te begrijpen, en daar zijn heel wat artsen die daar gebruik van maken om grof aan te verdienen.