Exclusief voor abonnees

Meer geld naar veiligheid zal vooral andere prioriteiten vergen

Bloemen en een kaarsje op de wake voor de vermoorde Julie Van Espen.
BELGA Bloemen en een kaarsje op de wake voor de vermoorde Julie Van Espen.
'Meer geld voor justitie.' Na de moord op Julie Van Espen barst een debat los waarop de politiek niet bepaald zat te wachten. Want als er extra budget nodig is, moet dat geld elders gezocht worden. En in een land waar de helft van de uitgaven naar pensioenen, gezondheidszorg en sociale bescherming gaat, vergt dat harde keuzes.

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ronald Van Beneden

  Wat een gezever alle hoeken en kanten zijn niet te controleren.Kan men niet toeslaan op die ene plaats zoekt men een andere. Zo simpel is dat en daar heeft geld geen vat op.

 • Anthony Van Daele

  En die camera’s op de wegen daar is wel bakken met geld voor ? Voor een systeem dat 4 platen te gelijk kan lezen is er geld maar voor een leven te redden niet .

 • Hans Anders

  waarom spreken ze nooit over andere prioriteiten binnen justitie ? Ze spenderen miljarden om alle mensen te bespioneren en de kleine man het leven zuur te maken voor een appel en een ei. spendeer het budget om de miljardenfraudeurs te pakken die nu met rust gelaten worden, en de grote criminelen. Een moedige keuze.

 • Georges Vande Velde

  Per 100€ belastingsgeld vloeit meer dan de helft naar pensioenen ??? Ik dacht dat een werkende burger van zijn loon afgehouden wordt voor de pensioenen en dit bovenop de belastingen die ook nog afgehouden worden! Als de “miljarden” staatsinkomsten goed en correct zouden besteed worden is er nergens een tekort of problemen. Het zijn de graaiers die er mee vandoor gaan!

 • Jennifer Klink

  Misschien eens wat minder luxe in die gevangenissen.de eerlijke mens betaald ervoor... Misschien al die luxe afnemen en dat ze daar eens werkelijk kunnen nadenken over hun straf. Geen tv’s, geen telefoons op de kamer, back to basics! ge zou bijna met plezier in den bak gaan zitten den dag van vandaag...