Exclusief voor abonnees

Meer en meer plekken worden onleefbaar

Paradise, Californië.
Photo News Paradise, Californië.
"Vandaag ben ik op het werk bijna flauwgevallen: ik werd misselijk en moest even gaan zitten omdat ik het niet meer uithield." Alzo sprak, vanuit Sydney, de Nieuwpoortse Anastassia Dikikh. U las haar verhaal gisteren in onze krant. Met temperaturen boven de 40 graden en een dikke deken van bijtende rook over de stad, overweegt ze om (tijdelijk) andere oorden op te zoeken. Want Sydney is momenteel zo goed als onleefbaar. En zo zijn er steeds meer plekken op deze aarde.

Je hebt 4% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marianne Van den Lemmer

  En wij zullen wel weer extra moeten betalen, want het zal (volgens de groenen) wel onze schuld zijn...

 • Danny Govaerts

  Zo lang de industrie meer, grote en hogere winsten in hun vaandel dragen zal het niet beteren. En dat de politiek ook dat motto ook uit draagt zal enkel de bevolking daar de gevolgen van dragen. Zo is Antwerpen de grootste chemische vervuilde stad van Europa en nog worden er meer chemische bedrijven gebouwd. Terwijl de burger niet meer de stad in mag met zijn auto.

 • anne heimes

  Laten we nog wat meer beton en asfalt in Belgie zetten .De gekapte bomen worden nauwelijks vervangen.Waar er geen bomen meer zijn wordt het heel warm in de zomer.Boompje groot ,baasje(mensheid) dood .

 • jeff De Boeck

  Sommige plekken zoals de grand canyon waren vroeger rivieren, andere woestijnen soms zeeën. Klimaatverandering is van alle tijden.

 • Ronald Van Beneden

  Weer een hoop leugens. Mensen denken ongebreideld te kunnen vermeerderen en op plaatsen te kunnen wonen waar voor vijftig jaar de meeste een nomadenbestaan leiden of de mens niet bestond. Dat er geen gras meer is in sommige gebieden is veroorzaakt door hebzucht naar macht en geld. Daar werken onze universitaire aan mee. Afbrandende bossen en onblusbaar is gewoon door opstapelen van brandbaar materiaal gedurende decennia. Telkens het brandde in de natuurlijke cyclus(10 jaar)is het steeds geblust.