Paradise, Californië.
Volledig scherm
PREMIUM
Paradise, Californië. © Photo News

Meer en meer plekken worden onleefbaar

"Vandaag ben ik op het werk bijna flauwgevallen: ik werd misselijk en moest even gaan zitten omdat ik het niet meer uithield." Alzo sprak, vanuit Sydney, de Nieuwpoortse Anastassia Dikikh. U las haar verhaal gisteren in onze krant. Met temperaturen boven de 40 graden en een dikke deken van bijtende rook over de stad, overweegt ze om (tijdelijk) andere oorden op te zoeken. Want Sydney is momenteel zo goed als onleefbaar. En zo zijn er steeds meer plekken op deze aarde.

7 reacties

 • jacques van de velde

  6 maanden geleden
  Vorige eeuw hoorde ik stok oudjes al zeggen : De wereld zal vergaan door het mensenbestaan !
 • Marianne Van den Lemmer

  1 jaar geleden
  En wij zullen wel weer extra moeten betalen, want het zal (volgens de groenen) wel onze schuld zijn...
 • Danny Govaerts

  1 jaar geleden
  Zo lang de industrie meer, grote en hogere winsten in hun vaandel dragen zal het niet beteren. En dat de politiek ook dat motto ook uit draagt zal enkel de bevolking daar de gevolgen van dragen. Zo is Antwerpen de grootste chemische vervuilde stad van Europa en nog worden er meer chemische bedrijven gebouwd. Terwijl de burger niet meer de stad in mag met zijn auto.
 • anne heimes

  1 jaar geleden
  Laten we nog wat meer beton en asfalt in Belgie zetten .De gekapte bomen worden nauwelijks vervangen.Waar er geen bomen meer zijn wordt het heel warm in de zomer.Boompje groot ,baasje(mensheid) dood .
 • jeff De Boeck

  1 jaar geleden
  Sommige plekken zoals de grand canyon waren vroeger rivieren, andere woestijnen soms zeeën. Klimaatverandering is van alle tijden.
 1. PREMIUM

  N-VA: "Iets anders dan tand trekken"

  In een opiniestuk dat vandaag in 'De Morgen' verschijnt, trekken N-VA-voorzitter Bart De Wever en Kamerlid Valerie Van Peel van leer tegen de wijziging van de abortuswet. Ze verwijten de voorstanders dat die abortus willen herleiden tot een gewone medische handeling, "vergelijkbaar met het trekken van een tand". Zo hebben ze grote problemen met de verlenging van de termijn waarbinnen abortus mogelijk is. "In bijna heel Europa ligt die tussen tien en twaalf weken. Dat heeft een reden: de foetus is dan maximaal 6 cm groot en de abortus gebeurt met een curettage. Op achttien weken, de helft van een zwangerschap, kan de foetus al zo'n 20 cm zijn en is er een minibevalling of verwijdering met instrumenten nodig. Dat leidt tot een grotere kans op complicaties en is ingrijpender voor de foetus, de moeder én de arts."
 2. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 1. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel

 2. In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"
  Play

  In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"