Officieel stierf Madani Bouhouche in 2005 in het Franse Fougax-et-Barrineuf. Al is niet iedereen daar zo zeker van.
Volledig scherm
PREMIUM
Officieel stierf Madani Bouhouche in 2005 in het Franse Fougax-et-Barrineuf. Al is niet iedereen daar zo zeker van. © Photo News

Meer dan ooit is oud-rijkswachter Bouhouche verdachte nummer 1 in dossier Bende van Nijvel

De foto van de man met een geweer uit het dossier van de Bende van Nijvel, die het parket vorige week verspreidde, blijkt genomen tijdens een schietoefening in Leopoldsburg en is destijds aan de speurders bezorgd door een man die al vaak werd genoemd: Michel Libert. Maar meer dan ooit is oud-rijkswachter Madani Bouhouche verdachte nummer één. Op de avond van de aanslag in Aalst werd hij herkend in een café vlakbij - en dossierstukken daarover werden vernietigd.

19 reacties

 • Walter De Meulenaer

  2 jaar geleden
  Dit geraakt pas opgelost wanneer alle politieke kopstukken die hier achter zitten jaren overleden zullen zijn. Naar de opdrachtgevers zoekt men trouwens niet, enkel naar het (misdadige) voetvolk wordt gezocht. Het stinkende potje gesloten houden noemt dat. En zo staan er een groot aantal stinkende potjes op het schap in België
 • Valentin Valmont

  2 jaar geleden
  Deze uitspraak is weloverwogen omdat de bezwarende getuigenverklaring vervreemd of vernietigd werd. Maar het gerecht heeft zogezegd vooruitgang geboekt.
 • Raoul Hoylaerts

  2 jaar geleden
  is Bouhouche dood?het hoofd van het gevonden lichaam was onherkenbaar verminkt en het lijk werd onmiddelijk gecremeerd.maar dat hij links handig was of niet zal men toch wel weten.(foto in bos)een wapenexpert houd zen wapen niet verkeerd vast.en als hij er voor niks tussen zat en 'dood' is,de schuld bij hem leggen,en boeken toe.
 • Fred De Vlaminck

  2 jaar geleden
  Ik stelde er mij destijds vragen over waarom de Rijkswacht ineens gedemilitariseerd moest worden en opgenomen bij de Gerechtelijke Politie. Het was niet alleen Bouhouche bij de rijkswacht die boter op zijn hoofd had.
 • Florent Marien

  2 jaar geleden
  Ze hebben het warm water uitgevonden, de dader is overleden m.a;w. zaak opgelost!
 1. PREMIUM

  Politie bekogeld met stenen in Anderlecht

  Onbekende verdachten hebben de politie in de Anderlechtse wijk Kuregem zondagnacht bekogeld met projectielen. De politiediensten kregen om 22.50 uur een melding over een ruzie die uit de hand liep. "We weten niet precies hoeveel mensen daarbij betrokken waren. Toen de politie aankwam, is de menigte snel uiteengegaan", zegt politiewoordvoerster Adeline Roty. "Maar een paar minuten later was er opnieuw spanning voelbaar. Verschillende mensen begonnen met projectielen te gooien naar politiediensten." Een zestigtal betrokkenen zouden onder meer met flessen en stenen gegooid hebben. De lokale politie riep versterking in om de menigte opnieuw uiteen te drijven. Er zijn geen arrestaties uitgevoerd. "Er loopt wel een onderzoek."